Κυριακή 12 Αυγούστου 2012

"Αετός" χωρίς φτερά…


          Πραγματοποιήθηκαν και φέτος  (3 & 4/8/12), για δεύτερη χρονιά, στη θέση  "Αετός" της  Δαφνούλας  οι εκδηλώσεις με τίτλο :  ¨Αναζητώντας τα μονοπάτια του Αράχθου. Ανάδειξη των μονοπατιών της χαράδρας του Αράχθου και των ξηρολιθικών μνημείων της¨. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο  Δήμου Ιωαννιτών σε συνεργασία με την τοπική κοινότητα  και τον  Πολιτιστικό Σύλλογο  Δαφνούλας. Ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου χαρακτήρισε την εκδήλωση ποιοτική και σημαντική , ενώ ο  πρόεδρος της τοπικής κοινότητας και του πολιτιστικού συλλόγου  κ. Τσιάβος  κάλεσε  τους πολίτες να γνωρίσουν την περιοχή και να ¨γευτούν¨ την τοπική  φιλοξενία.

       Για έκτη  χρονιά,  μετά  τη λήξη  της δημαρχιακής μας θητείας,  δεν έγινε  τίποτε  για την ανάπτυξη της  απαξιωμένης αλλά  απείρου φυσικού κάλλους περιοχής.  Ο τωρινός πρόεδρος   φαίνεται πως ανακάλυψε  τον τόπο του  σήμερα . Διαφορετικά,   πώς μπορεί να   ερμηνεύσει κανείς   την ως τώρα παντελή απραξία του -  ακόμα  και επί της φιλικής  προς αυτόν  τέως δημ. αρχής του Δήμου Παμβώτιδας -  και την  εχθρική  στάση απέναντι στο έργο  του συγχωριανού του πρώην   αντιδημάρχου και νυν δημ. συμβόλου της παράταξης του κ. Φίλιου;
      Οι  εκδηλώσεις που έγιναν  για δεύτερη χρονιά χωρίς  κανένα  καινούργιο έργο και χωρίς  καμιά, έστω στοιχειώδη,  αναφορά στη δημ. αρχή  που οραματίστηκε  και ξεκίνησε  την κατασκευή του έργου  που ανέδειξε τη Δαφνούλα , δείχνει  την πολιτική του εμπάθεια  , τη μυωπική του αντίληψη και τον  καιροσκοπισμό του …
       Η  βελτίωση του οδικού δικτύου, τα πέτρινα πεζούλια ,οι ειδικές πινακίδες πληροφόρησης,  ο φωτισμός της χαράδρας , η αναπαλαίωση των κονακίων , η ανακατασκευή των μονοπατιών προς τη γέφυρα  Παπαστάθη κ.ά.  είναι έργα που πρέπει να γίνουν  για να συμβάλουν στην ανάδειξη ενός από τα πιο υπέροχα φυσικά τοπία της περιοχής.  Ο κύβος ερρίφθη εδώ και οκτώ χρόνια για την ανάδειξη της  καλλικρατικής περιοχής . Δυστυχώς,  κάποιοι που  συμβαίνει να είναι οι ίδιοι , συνεχίζουν να παίζουν ακόμη με τους  ¨κύβους¨ και τις γεύσεις . 
       Καιρός είναι να κάνουν επιτέλους και ένα θετικό βήμα  για το αύριο της περιοχής. Δώστε φτερά στον ¨Αετό¨  Δαφνούλας και να είστε βέβαιοι ότι η ανάπτυξη του τόπου  θα είναι σίγουρη.  
   Περιμένουμε, άλλωστε ο καιρός της ετυμηγορίας  πλησιάζει!.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου