Σάββατο 11 Αυγούστου 2012

Το μακρύ και το κοντό του

    Με αφορμή το δημοσίευμα  του  Χ. Τσάγκα στο ΠΑΣΠΑΡΤΟΥ      με τον τίτλο ¨Τραγικά αδιάβαστος ¨  ο Γιάννης Γιαννάκης διευθυντής του superfm,  έψαξα να δω τα δημοσιέυματά του    προκειμένου να διαπιστώσω , αν και κατά πόσο  ένας φέρελπις νέος αγωνίζεται, μέρα νύχτα, αδιάκοπα, για μια υγιή, έντιμη δημοσιογραφία με αυστηρή προσήλωση στη δεοντολογία, που μοναδικό στόχο θα έχει την σαφή, πλήρη και σφαιρική ενημέρωση των πολιτών.

    Δυστυχώς από την  ανάγνωση δύο  δημοσιευμάτων του με τον τίτλο  ¨ Παίρνει το χρίσμα για τα Στάδια ο Γ. Σουκουβέλος ¨  και  ¨  Αλλαγή σε κομμάτια του χλοοτάπητα στο «Ζωσιμάδες»¨ διαπιστώνει κανείς ότι δεν υπηρετείτε η δημοσιογραφική δεοντολογία , αυτή που ασκείται από λειτουργούς που αδιαφορούν για την εξυπηρέτηση συμφερόντων επιχειρηματικών, συχνά μάλιστα διαπλεκομένων ή κομματικών.  

   Αναφερόμενος λοιπόν στο πρώτο δημοσίευμα  γράφει ότι : ¨ Ο κ. Σουκουβέλος εξαρχής φαινόταν να έχει τα κατάλληλα χαρακτηριστικά να ηγηθεί της προσπάθειας να ανασυγκροτηθούν οι αθλητικοί χώροι της πόλης που όχι μόνο είχαν εγκαταλειφθεί πλήρως την τελευταία διετία, αλλά δεν υπήρχε καν συνεννόηση, ώστε με χρήματα ιδιωτών, όπως του κ. Χριστοβασίλη, να ανακατασκευαστούν οι όποιες φθορές υπάρχουν και από εκεί και πέρα να πέσει το βάρος στους χώρους του ΕΑΝΚΙ, που κι εκείνο έχει σημαντικές παραλείψεις και οι ομάδες είναι μονίμως διαμαρτυρόμενες¨    και στο δεύτερο δημοσίευμα γράφει ότι:  ¨Μη αναστρέψιμη ήταν τελικά η ζημιά που υπέστησαν κομμάτια του χλοοτάπητα στο Εθνικό Στάδιο «οι Ζωσιμάδες» που είχαν μείνει απότιστα το καλοκαίρι.¨ 

   Με μια απλή ανάγνωση διαπιστώνει κανείς ότι αυτή η δημοσιογραφία που απαξιώνει τις φιλότιμες και αποδοτικές προσπάθειες   των  μελών  της προηγούμενης  διοίκησης   μου θυμίζει καφενείο, όπου  ο καθένας  λέει το μακρύ του και το κοντό του.   Για παράδειγμα με τα παραπάνω δημοσιεύματα παραλείπει να αναφερθεί ότι η  ΠΑΕ  είχε την ευθύνη του ποτίσματος και της συντήρησης του γηπέδου  καθώς και την ευθύνη της αντικατάστασης των καθισμάτων  αλλά και των άλλων ζημιών  που έγιναν στον αγώνα με τον  Παναθηναϊκό, οπότε και τα  αναφερόμενα περί  χρημάτων  ιδιωτών  δεν ευσταθούν. 
    Αγνοεί ή σκόπιμα  αποσιωπά ότι  το έργο της αντικατάστασης του χλοοτάπητα που έγινε στα πλαίσια της  φερόμενης προγραμματικής σύμβασης το 2010, σύμφωνα με έκθεση του επιθεωρητή της  Σούπερ Λίγκα είναι κοντολογίς άχρηστο, ενώ  ο ιδιώτης κανονικά συμψηφίζει τα  ποσοστά που οφείλει από το 2010 με το προσκομιζόμενο (!)  κόστος του έργου που εκκρεμεί για έλεγχο;.
  
Ειλικρινά εύλογα  διερωτάται  κανείς,  τι  κάνουν   οι δημοσιογραφικές Ενώσεις; Μάλλον θα επιμελούνται    τα βραβεία της χρυσής  αθλητικής δημοσιογραφικής πέννας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου