Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Ισόβια για το πρώην ταμία του Δήμου




Ποινή ισόβιας κάθειρξης επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον πρώην Ταμία του Δήμου Ιωαννιτών κρίνοντάς τον ένοχο για υπεξαίρεση κατ' εξακολούθηση με ιδιαίτερα τεχνάσματα
και με τις ιδιαζόντως επιβαρυντικές περιπτώσεις του Νόμου 1608/1950 λόγω της μεγάλης αξίας του υπεξαιρεθέντος ποσού και της μεγάλης διάρκειας του αδικήματος. Αντίθετα, ο πρώην ταμίας κρίθηκε αθώος για το αδίκημα της σύνταξης ψευδών βεβαιώσεων, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως δεν του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου, παρά την πρόταση του Εισαγγελέα, με το δικαστήριο να αποφαίνεται κατά πλειοψηφία αρνητικά (μειοψήφησε ο πρόεδρος).
Τριετή φυλάκιση με αναστολή ήταν η απόφαση για την πρώην Διευθύντρια Οικονομικών Υπηρεσιών, η οποία κρίθηκε ένοχη για παράλειψη ελέγχου των υφισταμένων της από αμέλεια και όχι από δόλο όπως ήταν η πρόταση του Εισαγγελέα, ενώ αθώα κρίθηκε για τις άλλες δύο κατηγορίες, της άμεσης συνέργειας στην υπεξαίρεση του 1,65 εκ. ευρώ και τη σύνταξη ψευδών βεβαιώσεων κατ’ εξακολούθηση. Η ποινή της είναι εφέσιμη, δικαίωμα που θα ασκηθεί, όπως τονίστηκε από τους συνηγόρους του.
Οι δηλώσεις
Για δικαστική πλάνη έκανε λόγο ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην ταμία Δημήτρης Δήμου, τονίζοντας πως ο αγώνας για τον εντολέα του δε σταματάει και θα πολεμήσει για να αναδείξει την αθωότητά  του στο Εφετείο. Αν και τόνισε πως η απόφαση είναι σεβαστή, μίλησε για κενά στη διαδικασία και είπε πως δεν αντέχει στην κοινή λογική ένας άνθρωπος να κατάφερε να αποσπάσει ένα τόσο μεγάλο ποσό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.
Δηλώσεις έκανε και ο Παναγιώτης Γκεσούλης, ο ένας εκ των αδερφών του πρώην Ταμία, χαρακτηρίζοντας τη δίκη παρωδία και μιλώντας για εξευτελισμό της δικαιοσύνης.
Από την πλευρά του ο Παύλος Βλάχος, ένας εκ των δύο συνηγόρων της πρώην Διευθύντριας Οικονομικών Υπηρεσιών, χρησιμοποίησε μια φράση του Ουίνστον Τσόρτσιλ για να σχολιάσει το αποτέλεσμα της δίκης. «Σήμερα δεν είναι το τέλος, δεν είναι καν η αρχή του τέλους, σήμερα είναι το τέλος της αρχής. Ευχόμαστε στο Εφετείο να πάει καλύτερα το δικαστήριό μας», ανέφερε.

 Πηγή: ΒΗΜΑ ΝΕWS
Σύνταξη: Αποστόλης Τζελέτας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου