Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Όλγα Γεροβασίλη: Μαζί με τις ευχές για τις γιορτές & η διαβεβαίωση ότι προχωράμε με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού




ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΣΤΟ Ρ/Σ «ALPHA 98,9» ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΔΗΜΟ ΒΕΡΥΚΙΟ ΚΑΙ ΣΠΥΡΟ ΛΑΜΠΡΟΥ
Η κυβέρνηση προχωρά με γνώμονα το συμφέρον του ελληνικού λαού και είναι αυτή η κυβέρνηση η οποία μέσα στην τετραετία θα βγάλει την χώρα από την κρίση, ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στο ραδιόφωνο του Alpha, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε χαρακτηριστικά: «Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι συμπαγής, η συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες ισορροπημένη και η Κοινοβουλευτική Ομάδα πλήρως συνειδητοποιημένη για τις δυσκολίες».
Σχολιάζοντας δε δημοσιεύματα που θέλουν το Μαξίμου να «κάνει μασάζ» στους βουλευτές προκειμένου να ψηφίσουν επώδυνα μέτρα, η κ. Γεροβασίλη είπε ότι «οι συναντήσεις του πρωθυπουργού δεν γίνονται για να πειστούν οι βουλευτές για τον Τσίπρα, αλλά ως άνθρωποι συνειδητοποιημένοι και με πολιτική δράση πολυετή, γνωρίζουν για ποιον λόγο τους εξέλεξε ο ελληνικός λαός». «Μέσα σε αυτά τα πυκνά πολιτικά γεγονότα οι βουλευτές ανταλλάσσουν απόψεις με τον πρωθυπουργό, όπως είναι υποχρέωση του κάθε πολιτικού αρχηγού να συνομιλεί με την Κοινοβουλευτική Ομάδα», σημείωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.
Πολλές φωνές στη χώρα μας σε πλήρη ταύτιση με τις ακραία νεοφιλελεύθερες φωνές, ανεξάρτητα με το τι συμβαίνει στη χώρα και τον ελληνικό λαό, δεν μπορούν να αποδεχθούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στην κυβέρνηση και την επιθυμία τους να μην υπάρχει αυτή η κυβέρνηση επιχειρούν να την περιγράψουν ως μια πραγματικότητα», σχολίασε η κ. Γεροβασίλη για όσους ερμηνεύουν με λάθος τρόπο αυτές τις συναντήσεις και για όσους μιλούν για αδύναμη κυβερνητική πλειοψηφία.
«Ακούμε συνεχώς το παραμύθι ότι η κυβέρνηση καταρρέει, ότι οι βουλευτές έχουν πρόβλημα, και πολλά άλλα τα οποία προσπαθούν να αποτυπώσουν ότι η κυβέρνηση αυτή είναι αδύναμη και ότι η κυβέρνηση αυτή σε λίγο καιρό δεν θα υπάρχει. Αυτό είναι μια επιθυμία και ευχή πολλών που προσπαθούν να την αποτυπώσουν ως μια πραγματικότητα. Αυτά όμως δεν ισχύουν. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι συμπαγής, η κυβερνητική πλειοψηφία, η συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι ισορροπημένη και η Κοινοβουλευτική Ομάδα πλήρως συνειδητοποιημένη, ποιο πρόγραμμα εφαρμόζει και πόσο κόπο και υποχωρήσεις θα χρειαστεί να κάνουμε, τις οποίες ήδη έχουμε κάνει ξεπερνώντας και τον εαυτό μας γιατί προέχει το μέλλον του ελληνικού λαού. Είμαστε εμείς αυτοί που μέσα στην τετραετία θα βγάλουμε την χώρα από την κρίση και το πρόγραμμα θα τελειώσει» ανέφερε η ίδια.
Ερωτηθείσα για τον ρόλο του ΔΝΤ στο ελληνικό πρόγραμμα, η κυβερνητική εκπρόσωπος είπε: «Η κυβέρνηση ούτε απόψεις έχει αλλάξει-απόψεις που ήταν γνωστές εξ αρχής- ούτε έχει αλλάξει στάση. Η κυβέρνηση με τη συμφωνία του καλοκαιριού, έχει αποδεχθεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, συμμετοχή σε θέση τεχνικού συμβούλου έως τον Μάρτιο, οπότε και το ίδιο ΔΝΤ θα αποφασίσει αν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα ή όχι, ανέφερε η Όλγα Γεροβασίλη και πρόσθεσε:
«Εμείς αυτό το έχουμε αποδεχθεί και από τη στιγμή που το έχουμε αποδεχθεί αυτό, δεν κάνουμε κάποιο αίτημα για την αποχώρησή του. Ωστόσο βρισκόμαστε σε μια διαρκή πάλη για την αλλαγή συσχετισμών στην Ευρώπη, για την αλλαγή των απόψεων αναφορικά με την επίλυση του προβλήματος. Και αυτό διότι η οικονομική κρίση στην Ελλάδα δεν ήταν μόνο ελληνική αλλά ευρωπαϊκή και άρα η ΕΕ θα έπρεπε από μόνη της να μπορεί να λύνει τα προβλήματά της και αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να το συνυπολογίζουν, όσοι ισχυρίζονται ότι είναι ευρωπαϊστές».
Η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι οι απόψεις του ΔΝΤ είναι ακραία νεοφιλελεύθερες απόψεις και πολύ συχνά δεν είναι συμβατές με την άποψη της κυβέρνησης και τον τρόπο εξόδου από την κρίση. Στο σημείο αυτό υπογράμμισε ότι το ίδιο το ΔΝΤ, με την δική του έκθεση, την προηγούμενη εβδομάδα, έκανε αυτοκριτική και είπε ότι η ελληνική συνταγή δεν ήταν πετυχημένη και θα έπρεπε να έχει κουρευτεί το χρέος εξ αρχής, αναγνώρισε δε ότι η μέθοδος της εσωτερικής υποτίμησης η οποία επιβλήθηκε με μείωση μισθών και συντάξεων, επίσης δεν ήταν πετυχημένη συνταγή. Παράλληλα η κ. Γεροβασίλη ανέφερε ότι σιγά σιγά στην Ευρώπη υψώνονται και άλλες φωνές που είναι συμβατές με την άποψη της ελληνικής κυβέρνησης. Επικαλέστηκε δε τις εκλογές στην Ισπανία για τις οποίες διατύπωσε την εκτίμηση ότι θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.
«Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις στην Ισπανία. Είναι πάντως σημαντικό ότι το δόγμα της λιτότητας και εκεί αμφισβητήθηκε και εκφράστηκε στις εκλογές με την απώλεια μεγάλου μέρους της δύναμης του Ραχόι  και την άνοδο των Ποδέμος και των άλλων δυνάμεων που είναι ενάντια σε αυτή την πολιτική», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου