Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Κυβερνητική Εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη:Οι 11 άμεσες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα


       Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε και ενέκρινε την εισήγηση του Πρωθυπουργού για τις 11 άμεσες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης το επόμενο διάστημα.
Ο στόχος της Κυβέρνησης είναι το 2016 να αποτελέσει έτος ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και ανακούφισης των πολιτών που έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση.
Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού με δέσμευση να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις, καθώς και τις εναλλακτικές προτάσεις προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η δέσμευση.
Αμέσως μετά τις γιορτές, το νομοθετικό έργο θα ξεκινήσει με το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Πολιτική, του οποίου η συζήτηση μετατέθηκε τις προηγούμενες ημέρες.
Επισπεύδεται δε η κατάθεση νομοσχεδίου για την εθελούσια αποκάλυψη καταθέσεων. Έπειτα από την παραλαβή καινούργιας λίστας από τον κ. Φαλτσιανί και την κατάθεσή της στη δικαιοσύνη, η Κυβέρνηση θα στηρίξει απόλυτα τις εισαγγελικές αρχές – ηθικά, πολιτικά και υλικά – για να επιτελέσουν το έργο τους αποτελεσματικά.
Επιπλέον, στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία προκειμένου να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.
Διαφαίνεται θετική στάση της Νέας Δημοκρατίας και της αντιπολίτευσης για τη νόμιμη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.
Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση, αν χρειαστεί, θα χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα νομικά εργαλεία προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου