Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Η Μερόπη Τζούφη συναντήθηκε με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών και τοποθετήθηκε επι του προϋπολογισμού για το 2016.


ΟΜΙΛΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2016

Η Μερόπη Τζούφη, βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ από το βήμα της Βουλής τοποθετήθηκε επί του Προϋπολογισμού που καταθέτει η Κυβέρνηση για το 2016. Στην ομιλία της τόνισε πως ο κατατεθείς Προϋπολογισμός αποτελεί ρεαλιστικό και ισοσκελισμένο πρόγραμμα, παρά τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες βρίσκεται η χώρα μας, ενώ αποτελεί συνέχεια της πολιτικής πρότασης της Κυβέρνησης. Στοχεύει στη συγκράτηση των δαπανών, ενώ παράλληλα ενσωματώνει κοινωνικές πολιτικές κατεξοχήν για την υποστήριξη των οικονομικά αδυνάτων συνανθρώπων μας, που έχουν πληγεί περισσότερο από τις προηγούμενες πολύχρονες μνημονιακές πολιτικές που υλοποιήθηκαν.

Στη συνέχεια υπογράμμισε πως η Κυβέρνηση διαπραγματεύτηκε σκληρά με τους δανειστές και πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα 0.5% για το 2016 που ισοδυναμεί με 850 εκατομμύρια, τη στιγμή που ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είχαν δεσμευτεί για πλεόνασμα 4.5%, δηλαδή 7 δις.   Πρόσθεσε επίσης, πως η ύφεση για το 2015 προβλέπονταν 2.3% ενώ τώρα προβλέπεται να είναι μηδενική.

Η βουλευτής συμπλήρωσε πως προβλέπονται αυξήσεις σε κονδύλια – κατά 823 εκ. ευρώ - που αφορούν την ανεργία, την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, την επέκταση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, την οικονομική ενίσχυση δημόσιων δομών υγείας, την πρόσβαση ανασφάλιστων και υπερηλίκων στη δημόσια φροντίδα υγείας.

Κλείνοντας, ανέφερε πως για πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια προβλέπονται προσλήψεις στο χώρο της υγείας, ενώ αυξάνεται η χρηματοδότηση στα νοσοκομεία κατά 300 εκ ευρώ. Επιπλέον, προβλέπεται η αναθεώρηση και ο εξορθολογισμός του συστήματος προμηθειών υγείας σε νοσοκομεία και ΕΟΠΠΥ.
ΕΘΝΙΚΗ  ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΗΡΙΑ
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΩΝ
 Σήμερα 3 Δεκεμβρίου με αφορμή την Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα για την Αναπηρία, η βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γραμματέας της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων,  συναντήθηκε στη Βουλή και συνομίλησε με εκπροσώπους τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών, οι οποίοι εξέθεσαν προβλήματα που αντιμετωπίζουν και κατέθεσαν προτάσεις σχετικά με τη βελτίωση του θεσμικού πλαισίου αλλά και της καθημερινής ζωής των ανθρώπων με παραπληγία.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε ότι στεκόμαστε αλληλέγγυοι και στηρίζουμε τους αγώνες και τις διεκδικήσεις των ανθρώπων με αναπηρία και των οικογένειές τους, που σήμερα περισσότερο από άλλη φορά λόγω της εφαρμογής σκληρών νεοφιλελεύθερων μέτρων, λόγω της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, έχουν οδηγήσει τους αναπήρους και τις οικογένειές τους στην ανεργία, στην περεταίρω φτωχοποίηση, στον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η προσπάθεια αντιστροφής αυτής της κατάστασης που ξεκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστεί. Σε πολύ αντίξοες συνθήκες ασφυκτικής οικονομικής πολιτικής η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τους προηγούμενους μήνες, με νομοθετικές ρυθμίσεις σταμάτησε προαποφασισμένες από την προηγούμενη κυβέρνηση περικοπές μισθών και συντάξεων, ανέστειλε στην πράξη την ρήτρα μηδενικού ελλείμματος στις επικουρικές συντάξεις, προχώρησε στα πρώτα επείγοντα μέτρα καταπολέμησης της ανθρωπιστικής κρίσης και ψηφήσαμε το νόμο για την ανακούφιση των Α.με.Α και την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (Κ.Ε.Π.Α.).

Υπάρχουν πολλά ακόμη να γίνουν για τη βελτίωση της καθημερινής ζωής των ανθρώπων με αναπηρία, με στόχο την προσβασιμότητα τους στο δημόσιο χώρο, στην εκπαίδευση, την εργασία και την απασχόληση, για μια ανεξάρτητη διαβίωση και ενάντια με κάθε είδους διακρίσεις.        




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου