Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Η Δήλωση & το ερώτημα του Δημάρχου Ιωαννίνων, για τον άξονα Ιωάννινα-Κακαβιά .


  Μας εξέπληξε δυσάρεστα η απάντηση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, στην Αναφορά του Γιαννιώτη βουλευτή, Κώστα Τασούλα, σχετικά με τον οδικό άξονα Ιωαννίνων- Κακαβιάς.
Δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε ότι επί της ουσίας αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σχεδιασμός από τα αρμόδια Υπουργεία, που να εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση του συγκεκριμένου οδικού άξονα.
Ο οδικός άξονας Ιωαννίνων-Κακαβιάς, δεν είναι ένας δρόμος τοπικού ενδιαφέροντος. Αποτελεί συνέχεια της Ιόνιας οδού μέχρι τα ελληνοαλβανικά σύνορα κι ως εκ τούτου αποτελεί ένα έργο εθνικής εμβέλειας και διακρατικής σημασίας, ως τμήμα του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών.
Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε πως είναι δυνατόν να μείνει «μισή» η Ιόνια οδός, πως είναι δυνατόν να μείνει εκτός χρηματοδότησης στη νέα προγραμματική περίοδο, ένα έργο που πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότητας και έχει μελετητική ωριμότητα.
Σε ότι αφορά τη στάση της κυβέρνησης απέναντι στο θέμα, περιμένουμε να κατανοήσει τη σημασία που έχει όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά συνολικά για τη χώρα, η ολοκλήρωση της Ιόνιας Οδού έως τα ελληνοαλβανικά σύνορα
Σε ότι αφορά τη δική μας στάση, παραμένει σε εκκρεμότητα ένα ερώτημα: πότε οι αρχές αυτού του τόπου, θα καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουμε και να χαράξουμε κοινή γραμμή για τα μεγάλα ζητήματα της περιοχής μας (οδικοί άξονες, αεροδρόμιο, λίμνη κ.λ.π.), καταθέτοντας στην κεντρική εξουσία ολοκληρωμένες προτάσεις και δυναμώνοντας την διεκδικητική μας ισχύ.
Επιδιώκουμε η τοποθέτηση μας αυτή να αποτελέσει το έναυσμα ενός τέτοιου διαλόγου, γιατί συντονισμένα όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα για τον τόπο μας.

ΣΧΟΛΙΟ: Το ίδιο ερώτημα έχουν και οι πολίτες  αυτής της  αδικημένης περιοχής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου