Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ο ναυαγοσώστης της ΕΛΙΑΣ Λοβέρδος

  Ο Ανδρέας Λοβέρδος γυρίζει στο ΠΑΣΟΚ, γυρίζει στη μάχιμη πολιτική εξουσίας, γυρίζει στην Κυβέρνηση. Ουσιαστικά ποτέ δεν έφυγε. Απλώς πήρε άδεια να πάει στο μέρος, τράβηξε λίγο παραπέρα και όσο έτρεχε το καζανάκι έκανε ασκήσεις βρυχηθμών. Στο κάτω κάτω πώς να φύγει και πού να πάει; Στην πολιτική ζωή τής Ελλάδας η τέχνη της μουμιοποίησης έχει γίνει επιστήμη και οι κάθε είδους Λοβέρδοι πανεπιστήμονες. Η κρίση και το μνημόνιο...
ανέδειξε μια νέα φυλή πολιτικών: τους ανεκπαίδευτους σωτήρες. Πρόκειται για άκρως επικίνδυνους ναυαγοσώστες που δεν ξέρουν μπάνιo, κολυμπάνε με μπρατσάκια made in Germany και όταν σε φτάνουν ψάχνουν στο μαγιό το πορτοφόλι σου πριν σου κάνουν πατητή.
    Ο Λοβέρδος μετέτρεψε το Εργασίας σε υπουργείο Ανεργίας και Υποαπασχόλησης ισοπεδώνοντας τον εργασιακό ιστό, κατέστησε μη αναστρέψιμα άρρωστο το Υγείας, αποπέμφθηκε από την Κυβέρνηση, έκανε μαγκιές στον Βενιζέλο, έφυγε από το ΠΑΣΟΚ, έφτιαξε κόμμα με ιδρυτική συνδιάσκεψη ελαφρότητας γυμναστικών επιδείξεων (στον Σπόρτινγκ), έκανε την επαναστατική γυμναστική με επιθέσεις κατά του μνημονίου (παραδίδοντας δωρεάν μαθήματα θράσους), ψήφισε «όχι» κάνα δυο φορές στη Βουλή, μέτρησε τις δυνάμεις του στις δημοσκοπήσεις, βγήκε πιο κοντός πολιτικά ακόμα και από πεζοδρόμιο και ξαναπήρε σιγά σιγά το δρόμο της επιστροφής στη φυραμένη στάνη που είχε εγκαταλείψει.
   Οι βρικόλακες της πολιτικής είναι απέθαντοι και γι’ αυτό προχθές ξανάγινε ο Ανδρέας υπουργός! Επιβράβευση; Πλάκα στους ψηφοφόρους; Καουμποϊλίκι; Ό,τι και να είναι, σημασία έχει ότι ο άνθρωπος που είπε πρώτος το «δεν υπάρχει σάλιο» και έκανε επίδειξη κυνισμού με το «δεν πεθαίνουν κιόλας» (για τους συνταξιούχους) μας κυβερνά πάλι (μαζί και τα παιδιά μας από το Παιδείας) με την τιτάνια δύναμη του 1%! Φαιδρότης – και όχι μόνο για τον Λοβέρδο που έκανε τις χιλιάδες κινήσεις τακτικής προκειμένου να παρκάρει το τριαξονικό με τις φιλοδοξίες του σε αδιέξοδο στενοσόκακο της πολιτικής.
   Για να επιβεβαιωθεί έτσι, μια ακόμα φορά, πως στην Ελλάδα (και όχι μόνο στην πολιτική) οι φτηνοί πληρώνονται ακριβά και για να επαληθευτεί το παλιό σύνθημα τών τοίχων: «Όποιον και να ψηφίσετε, αυτοί θα βγούνε»!
   Διον. Βραϊμάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου