Σάββατο 10 Μαΐου 2014

Γιατί κατεβαίνω υποψήφιος στις εκλογές και γιατί να με στηρίξετε

Τα τελευταία χρόνια η Πατρίδα μας έχει υποφέρει πολύ από το πολιτικό προσωπικό και από την ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ. Περιθώρια άλλα για λάθη δεν υπάρχουν και γνωρίζοντας ότι η κάλπη είναι η έκφραση της Δημοκρατίας, η σωστή και αυστηρή αξιολόγηση των υποψηφίων είναι μονόδρομος. Το κριτήριο πρέπει να είναι και θα είναι η ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ,  η ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ, η ΑΝΘΡΩΠΙΑ, η ΕΡΓΑΤΙΚΟΤΗΤΑ, λέξεις κοινές, και ιερές για τη διαβίωση μιας κοινωνίας,   αλλά δυστυχώς σπάνιες στο πολιτικό προσκήνιο. Στο χέρι  μας είναι να επιλέξουμε με σωστά κριτήρια. Εξάλλου οι κοινωνίες αντιπροσωπεύουν τις εξουσίες που τις επιλέγουν…

Τι μπορώ εγώ να προσφέρωΕίναι σίγουρο, και το βλέπω συζητώντας και με τον κόσμο, ότι γενικότερα υπάρχειμια απαίτηση για ανανέωσηΕίμαι πολύ χαρούμενος που φέτος για πρώτη φόρα στα ψηφοδέλτια των παρατάξεων που διεκδικούν τους Δήμους και τις Περιφέρειες έχουν συμπεριληφθεί οι περισσότεροι νέοι υποψήφιοι από κάθε άλλη φοράΩστόσο νομίζωότι η ανανέωση που ζητάει ο κόσμος είναι κάτι παραπάνω από ηλικιακή. Ο κόσμος δενομίζω ότι θα είναι ικανοποιημένος με νέους που δεν είναι αποφασισμένοι νασυγκρουστούν με τα συμφέροντα, να υποστηρίξουν το δίκιο και να πολεμήσουν τιςαδικίες που γεννά το σύστημα. Δε νομίζω πως θέλει νέους που απλά γεμίζουν έναψηφοδέλτιο και ενστερνιζόμενοι αίολα επιχειρήματα απλά ακολουθούν τηνπεπατημένη. Αυτή η ανανέωση είναι κενή νοήματος και νομίζω ότι η ανανέωση πουθέλει ο κόσμος είναι αυτή που συγκρούεται με το παλιό. Με το παλιό όμως ως νοοτροπία, ως τρόπος λειτουργίας, ως μικροπολιτικές επιλογές, ως πολιτική άποψη.Πάνω σε αυτά, και με βάση την πορεία μου μέχρι σήμερα θεωρώ ότι μπορώ να συνεχίσω  να προσφέρω  όσα  χωρίς ψεγάδι  προσέφερα τόσα χρόνια.

Ορθή διαχείριση, αποτελεσματικότητα, όχι πελατειακές σχέσεις, συνέπεια, διαφάνεια, εντιμότητα, καθημερινή  επαφή με τους πολίτες  και τα προβλήματα τους. 


Γιατί με την Όλγα Γεροβασίλη και την παράταξη "Ήπειρος Ανατροπής"
Πρόκειται για πολιτική απόφασή  μου, η οποία  προήλθε  από το ακόλουθο ερώτημα  της κοινωνίας των πολιτών. Ποιος δεν είναι  αγανακτισμένος σήμερα  με την  πολιτική  που ασκήθηκε  από τα δύο  μεγάλα κόμματα ;  Και ποιος δεν είναι  προβληματισμένος σήμερα από την εικοσιπενταετή και πλέον  άσκηση της εξουσίας  του κ. Καχριμάνη που τείνει να πάρει τα χαρακτηριστικά μιας  «καθεστωτικής»  εξουσίας

Οι πολίτες έχουμε ακόμα τη δύναμη να αντισταθούμε 
Σήμερα που η  κοινωνική συνοχή   κλονίζεται όχι μόνο από τα επώδυνα μέτρα που συνεχίζουν  να επιβάλλουν  στους  ίδιους και στους ίδιους , και που επιφυλάσσουν  σε κάποιους «προνομιούχους» που τυχαίνει να φέρουν και τη μεγαλύτερη ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση της χώρας, θεωρώ ότι η στράτευση  στην πρόσκληση  της κ. Γεροβασίλη , σε ένα πρόσωπο  νέο, μαχητικό , χωρίς βαρίδια και νοοτροπία του παρελθόντος είναι όχι μόνο αναγκαία αλλά  και επιβεβλημένη. 

Ο απερχόμενος  περιφερειάρχης , τι καινούργιο μπορεί  ακόμη να δώσει ύστερα  από τριάντα χρόνια  στην εξουσία;  Μήπως  ήρθε η ώρα  να δοκιμαστούν  νέες  αντιλήψεις, άλλα πρόσωπα   με καινοτόμες πρακτικές και με προγράμματα που σηματοδοτούν το κοινωνικό αύριο της χώρας μας;


Γιατί  πρέπει να αλλάξει ο Καχριμάνης:
Ο φτωχός απολογισμός τον οδηγεί στην έξοδο. Παρέλαβε την Ήπειρο ως φτωχότερη Περιφέρεια της Ελλάδας και την παραδίδει σε ακόμα χειρότερη κατάσταση. 

 Ένα από τα αίτια της σημερινής πολιτικής και ηθικής κατάπτωσης οφείλεται και στην μακροχρόνια  παραμονή του  στην Εξουσία  η οποία Θα έλεγα ότι δημιουργεί Τσελιγκάτο στην Ήπειρο.





Το ζήτημα της πώλησης της Δωδώνης

Η αξία πώλησης με βάσει την εφορία    ήταν 26.679.695 και τελικά πωλήθηκε  20.851.000, ήτοι      χάθηκε αξία  5.828.700.

Και παρόλο το ξεπούλημα, ο Καχριμάνης έλεγε αξιόπιστους και φερέγγυους τους νέο -  ιδιοκτήτες .

Οι κτηνοτρόφοι που είναι και τα μόνιμα θύματα  ας αντιληφθούν ότι ιστορικά ο νεοφιλελευθερισμός δεν είναι πανάκεια.








Πως θα αντιμετωπίσετε  τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών.



Στήνοντας μια δομή στο ισόγειο της Περιφέρειας και συγκεκρίμενα:
Με τη δημιουργία   ηλεκτρονικής διαχείρισης της εξυπηρέτησης των αιτημάτων  του  πολίτη ώστε να μπορεί να παρακολουθεί την εξέλιξη του αιτήματός και να μην είναι αναγκαία η προσωπική επικοινωνία με την υπηρεσία. Στόχος , να γίνει ένα ποιοτικό άλμα ώστε τα ΚΕΠ να γίνουν πλήρη υποκαταστήματα του κράτους (όπως τα υποκαταστήματα των τραπεζών).

Με αυτή τη λειτουργία, κατακτιέται η ισότιμη προσβασιμότητα του πολίτη στο κράτος, με άλλα λόγια, η δημοκρατία της καθημερινότητας.

Η απρόσκοπτη πρόσβαση στον περιφερειάρχη που διαφημίζει η σημερινή αρχή ως πλεονέκτημα είναι στην ουσία ένας εμπαιγμός του πολίτη. Και το εξηγώ. Όταν η υπηρεσία είναι ανίκανη να δώσει λύση και οι πολίτες παραπέμπονται στον Περιφερειάρχη δύο τινά συμβαίνουν:
Ή υπάρχει ανίκανη διοικητική αρχή ή υπάρχει  οργανωμένη πυραμίδα για λύση δήθεν του προβλήματος  από τον κ. Περιφερειάρχη. Όπερ σημαίνει μεθοδευμένη ταλαιπωρία του πολίτη. Διαφορετικά αποτελεί ερώτημα το πως αρχικά είναι αδύνατον να βρεθεί λύση και τελικά ως διά μαγείας να βρίσκεται η άκρη. ενώ αρνείται αρχικά τη λύση βάση κανονισμών και νομοθεσίας, στη συνέχεια  τελικά τη δίνει λύση χωρίς ωστόσο να έχουν αλλάξει οι αρχικοί περιορισμοί..

Τα πιο σημαντικά ζητήματα για την Ήπειρο
Τα προβλήματα είναι πολλά και αλληλένδετα μεταξύ τους. Το σημαντικότερο είναι  αντιμετώπιση  της εντεινόμενης φτώχειας  και η ραγδαία αυξανόμενη ανεργία η οποία είναι αποτέλεσμα συγκεκριμένων νεοφιλελεύθερων  πολιτικών  σε κεντρικό επίπεδο που μεταβιβάστηκαν και υιοθετήθηκαν   από τους ομοϊδεάτες  απερχόμενους περιφερειάρχες
Προτεραιότητα θα δοθεί: 
- Στην ενίσχυση  της παροχής Κοινωνικής προστασίας . Κανείς δεν πρέπει  να νοιώθει μόνος του  μέσα σ΄ αυτή την κρίση  και κανείς δεν πρέπει να πιστεύει ότι θα τον βγάλουν από την κρίση οι ίδιοι που την δημιούργησαν
Η συγκυβέρνηση εξακολουθεί να υπόσχεται την ευτυχία μας

- Η  συγκράτηση της ανεργίας και η αύξηση  της απασχόλησης. Η προσπάθεια αυτή περνά μέσα από την παραγωγική ανασυγκρότηση που σημαίνει ;
- ενίσχυση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων   και αναδιαμόρφωση των   αξόνων  παρέμβασης
- προστασία των φυσικών πόρων  με αποτροπή  της ιδιωτικοποίησης  αγαθών όπως  το νερό ,   με την Αξιοποίηση  της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ  προς όφελος  των πολιτών
- σημαίνει και Προστασία  του φυσικού  περιβάλλοντος  αφού αποτελεί  προϋπόθεση για  τη βελτίωση της  ποιότητας  ζωής των κατοίκων και  για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης  ανάπτυξης. Στα πλαίσια αυτά χρειάζεται  σχεδιασμός της αγροτικής παραγωγής και οικονομίας και σχεδιασμός της επιχειρηματικότητας  με  στροφή  τις μικρομεσαίες επιχ/σεις και όσες  συνδέονται με τη μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων  για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας 

Αξιοποίηση του νέου ΕΣΠΑ
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εισαγάγει  την έννοια της ΠΟΛΥΕΠΙΠΕΔΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ   που σημαίνει Κράτος Επιτελικό από τη μια και  από την άλλη μια Τοπική Αυτοδιοίκηση με ένα σύνολο  αποφασιστικών αρμοδιοτήτων.
Έτσι οι αυτοδιοικούμενες περιφέρειες απέκτησαν  ΑΜΕΣΟ ΚΑΝΑΛΙ  επαφής με  τη  ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ   χωρίς τη μεσολάβηση του κεντρικού κράτους.
Αυτό σημαίνει  μεγάλη ευθύνη της Περιφέρειας . Ας έλθουμε  στον ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ  που έχει γίνει από την απερχόμενη  Διοίκηση:
Η Δημόσια  Δαπάνη  του ΕΣΠΑ (2007-2013)  ήταν  της τάξης  των 370,6 εκ. ευρώ και η απερχόμενη διοίκηση έχει  υποβάλει έργα  ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΗΣ  ΔΗΜΟΣΙΑΣ  ΔΑΠΑΝΗΣ ύψους  640 εκ.ευρώ.  Ήτοι  μια ΥΠΕΡΔΕΣΜΕΥΣΗ  των αξόνων  που φτάνει στο 173% .  π.χ. Ο άξονας  που αφορά στις υποδομές  και την κατασκευή δρόμων έχει υπερδεσμευτεί  στο 187%. Αυτό δημιουργεί σοβαρά προβλήματα  σχεδιασμού  και προγραμματισμού της επόμενης  περιόδου 2014-2020.

Το ΣΕΣ θα κληρονομήσει όλα τα λάθη . Και εδώ είναι και η μεγάλη ευθύνη μας για την Αλλαγή  άμεσα του σχεδιασμού και της στρατηγικής  στην κατεύθυνση  :
Α) Της  αντιμετώπισης  της  ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
Β) Της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ  και των  ΔΙΚΤΥΩΝ  ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ  στη βάση της παραγωγικής & της Διοικητικής ανασυγκρότησης της Περιφερειας
Γ) Tης στήριξης  startup   επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην κοινωνική οικονομία





2 σχόλια:

  1. Γιώργο αυτούς που αναθεματίζεις τώρα, μη ξεχνάς ότι τους υπηρέτησες για χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Aγαπητέ, από το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησα και εκεί άνηκα ιδεολογικά. Μου είναι αδύνατο να συνεχίζω να το στηρίζω απ' τη στιγμή που έχει απομακρυνθεί από τις βασικές του αξίες για τις οποίες συνταχθήκαμε μαζί του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή