Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Ενημερωθείτε για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τα προσωπικά σας φορολογικά στοιχεία.



     Πολλές φορές έχουμε στηλιτεύσει την αναποτελεσματικότητα των περισσότερων υπηρεσιών και κυρίως τον  ελεγκτικό και εισπρακτικό μηχανισμό  του Υπουργείου Οικονομικών  με πνεύμα καλοπροαίρετο και με σκοπό την βελτίωση των υπηρεσιών. Πέρα όμως από την κριτική, είμαστε εδώ για να αναδείξουμε  και να εκθειάσουμε  και τις φιλότιμες προσπάθειες κάποιων ανθρώπων. 
      Μια τέτοια προσπάθεια  που κυρίως έχει να κάνει με την εργατικότητα, την ευσυνειδησία και το φιλότιμο των εργαζομένων στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες της Γ.Γ.Π.Σ. είναι και η ενεργοποίηση μιας σειράς από προσωποποιημένες πληροφορίες για τους χρήστες των υπηρεσιών της.
Συγκεκριμένα, από την επιλογή Προσωποποιημένη Πληροφόρηση οι χρήστες μπορούν να δουν:
- Τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους
- Προσωπικό ημερολόγιο με τη λήξη των προθεσμιών για:
   Εισόδημα  ,ΦΠΑ-Vies,  ΚΒΣ,  Παρακρατούμενοι,  Τέλη και Ειδικοί Φόροι
- Στοιχεία μητρώου τόσο του φυσικού προσώπου όσο και του επιτηδεύματος (ΚΑΔ, προϊστορία αλλαγών κλπ)
- Στοιχεία Κ.Β.Σ. (Ημερομηνία λήξης ενημερότητας -Τελευταίες θεωρήσεις που έχουν γίνει-Φορολογικούς μηχανισμούς που διαθέτει ο επιτηδευματίας και κατάσταση του Φορολογικού μηχανισμού)
   Να αποδώσουμε τα εύσημα στον Γενικό Γραμματέα κ. Θεοχάρη αλλά και σε όσους εργάζονται στη Γ.Γ.Π.Σ. για την προσθήκη όλων αυτών των νέων υπηρεσιών που διευκολύνουν τους λογιστές-φοροτεχνικούς αλλά και τους 
 π ο λ ί τ ε ς.

                                
 Οδηγός   ενημέρωσης:
  1.-  Μπείτε  στην αρχική σελίδα του ιστοτόπου της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων  πατώντας : www.gsis.gr
  2.-   Επιλέξτε  την κατηγορία «Υπηρεσίες προς τους Πολίτες» και πατήστε πάνω ενεργοποιώντας την επιλογή  «Προσωποποιημένη Πληροφόρηση»
  3.  -Για να συνδεθείτε, καταχωρήστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης μοναδικής σύνδεσης και πατήστε Οκ.
   4.- Τέλος  πατήστε  πάνω στην πληροφορία που θέλετε π.χ. Για  τις οφειλές εκτός ρύθμισης  πατήστε: Στοιχεία Οφειλών Εκτός Ρύθμισης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου