Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017

«Τι λεν τα ημερομήνια στην Περιφέρεια Ηπείρου;»



                                       Με κάτι τέτοια "φαγώθηκαν" εκατομμύρια...
                                                                                              Γράφει ο Κώστας Καλτσής


 
    Στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης το 2011, η υπό τον κ. Αλέξ. Καχριμάνη Περιφέρεια Ηπείρου, προέβαινε σε... σημαντικές αναπτυξιακές δράσεις.
Κατά την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής την 1η Σεπτεμβρίου 2011, συζητήθηκε και το πως θα υλοποιηθεί το... έργο "Ευρωπαϊκό Αγροτικό Ημερολόγιο" .
Τι αφορούσε; Την ανάθεση των υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου και Ερευνητή σε θέματα... παραδοσιακής πρόβλεψης του καιρού! Δηλαδή, προφανώς μελετώντας τα "ημερομήνια" και την "συμπεριφορά" των ζώων, τι "λέει" το φεγγάρι κι ο ήλιος!
Δεν γνωρίζουμε σε ποιόν "ερευνητή" ανέθεσαν την δουλειά και πόσες χιλιάδες κόστισε, αλλά το θέμα είχε και συνέχεια: Αποφασίστηκε να πληρώσει η Περιφέρεια, όλοι εμείς δηλαδή, τα έξοδα να πάνε στην Γερμανία ο τότε αντιπεριφερειάρχης και νυν αντιδήμαρχος κ. Παντελής Κολόκας  (ήταν αντινομάρχης, μετά αντιπεριφερειάρχης,  από το 2014 αντιδήμαρχος Ιωαννίνων, πότε δούλεψε ως γυμναστής σε σχολείο;), ένας υπάλληλος της διεύθυνσης αναπτυξιακού προγραμματισμού (...αναπτυξιακής μορφής το "έργο" αυτό) και δύο στελέχη του προγράμματος.
Εκεί στην Γερμανία, λοιπόν, οι προαναφερθέντες θα συμμετείχαν, άγνωστο για πόσες ημέρες, σε ένα... meeting για το θέμα της πρόβλεψης του καιρού με τον παραδοσιακό τρόπο (οι σύγχρονοι τρόποι δεν αρκούν;), που θα πει ότι έκαναν ένα ωραίο ταξιδάκι, έφαγαν και ήπιαν στην υγεία όλων ημών των κορόιδων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μήπως έστω και τώρα να πουν πόσο κόστισε αυτή η ιστορία και τι απέδωσε το "πρόγραμμα"; Θα μας πουν οι... ταξιδευτές τι έμαθαν στο meeting;
Τουλάχιστον ας κάνει καμιά ανακοίνωση Περιφέρεια για το τί καιρός προβλέπεται, κατά τον "ερευνητή" που χρηματοδότησε, εκτός βεβαίως από τον ... κακό τους τον καιρό και τον ανάποδο...
Σχόλιο: Με χαρά   αναμένουμε  να  φιλοξενήσουμε  την οφειλόμενη απάντηση της Περιφέρειας στο  παραπάνω δημοσίευμα που αναδημοσιεύουμε  αυτούσια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου