Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Το έργο πνοής στη διασταύρωση….. αποπνέει!!!


Με τη λειτουργία  το ΧΥΤΑ Ελληνικού  για τη ρύθμιση  του κυκλοφοριακού φορτίου  που προστέθηκε   από τα απορριμματοφόρα   στη διασταύρωση καρμανιόλα  , ως  προσωρινή  λύση  , επιλέχτηκε  η δημιουργία του κόμβου  με πλαστικά μπιτόνια.  Επειδή στην τοπική μας εξουσία  συνεχίζεται η υιοθέτηση του « ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» ο αρμόδιος φορέας δεν προχώρησε  στη  διαμόρφωση του κυκλικού κόμβου  αλλά ούτε  και στη διαπλάτυνση του τμήματος του δρόμου  από τη διασταύρωση μέχρι την είσοδο του  Κουτσελιού . Τη δέσμευση τουλάχιστον επί δημαρχίας μου  για τη  δημιουργία του κόμβου και τη διαπλάτυνση του δρόμου είχε αναλάβει η Εγνατία  Οδός ΑΕ  , η οποία, δυστυχώς, δεν προχώρησε στην υλοποίησή τους.    Αποτέλεσμα  αυτής  της αθέτησης είναι, εδώ και χρόνια  η  ακόλουθη εικόνα με τα πλαστικά μπιτόνια στα χωράφια, τις πινακίδες σήμανσης  του κόμβου  πεταμένες  και την ασφαλή κυκλοφορία στην τύχη και στον Θεό .







  


 Ποιος  Φορέας άραγε έχει την  αρμοδιότητα; Ο Δήμος, η Περιφέρεια, η Εγνατία Οδος ΑΕ,το αρμόδιο Υπουργείο ή ο τοπικός πρόεδρος που διαβεβαίωνε  τον κόσμο για τη γρήγορη  διαπλάτυνση μέχρι την είσοδο του Κουτσελιού, ασκώντας ταυτόχρονα κριτική  καφενείου για τους προηγούμενους συναδέλφους του.
 Θα περιμένουμε  την απάντηση  από τον αρμόδιο φορέα  προκειμένου  να υποβάλλουμε  το αίτημα  των πολιτών  στο πλαίσιο της  εσαεί υποχρέωσης  που απορρέει από την πρώην ιδιότητά μου  ως Δημάρχου Παμβώτιδας .
   Πιστεύω  να υπάρξουν  ειλικρινείς  απαντήσεις  και όχι σ κ ι ώ δ ε ι ς    α π ε ι λ έ ς, μια και στα σχεδιαζόμενα    Φαραωνικά  έργα η  ένταξη  των παραπάνω παρεμβάσεων αλλά και η  σύνδεση των κόμβων Κουτσελιού    με  την πόλη   Ιωαννίνων χωράει  στο Επιχειρησιακό  Πρόγραμμα ¨Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα – Ήπειρος¨ αρκεί να επανεξεταστούν τα κόστη και οι μελέτες.
  Οι καιροί για τους πόρους είναι δύσκολοι  και ο  προγραμματισμός  αλλά και η προτεροποίηση  των έργων ακόμη πιο δύσκολη. Προς το παρόν μας γεμίζει με χαρά και υπερηφάνεια  ο κόμβος με  τα πλαστικά μπιτόνια!!!

1 σχόλιο:

  1. και ποιος νοιάζεται αν χαθούν ζωές αφού είναι μικρο το έργο και δεν έχει μίζα ποιος να ενδιαφερθεί οι τοπικές αρχές το υπουργείο (έχει άλλες ασχολίες πως θα βολέψει τους λαθραίους)και η τοπική κοινωνία στην τύχη της

    ΑπάντησηΔιαγραφή