Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Υπάρχει σχεδιασμός με αρχές ή επιλεκτικές επιλογές από τη Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων;



  Δόθηκε στη δημοσιότητα η διαμαρτυρία  από την Δημοτική Παράταξη  "Γιάννενα Τώρα"   για τη μη πρόσκλησή  της  από τη Δημοτική Αρχή  στη συζήτηση που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο Ανατολής  με αφορμή την παρουσίαση της μελέτης  των περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή και λειτουργία του έργου « Κόμβος Πανηπειρωτικού Σταδίου – Κόμβος Βογιάνου».  

    Δεν θα μπω στο σχολιασμό αυτής της παράλειψης(;) γιατί δεν γνωρίζω τους λόγους  αποκλεισμού, όμως ως αυτοδιοικητικός πολίτης  αλλά και στο πλαίσιο της  εσαεί υποχρέωσης  που απορρέει από την πρώην ιδιότητά μου  ως Δημάρχου Παμβώτιδας  αισθάνομαι τη ανάγκη  να δημοσιοποιήσω  κάποια πτυχές που συνδέονται με το Φαραωνικό αυτό έργο που για τον πρώην  Δήμο Παμβώτιδας η τυχόν υλοποίησή του  αποτελεί ταφόπλακα της αναπτυξιακής προοπτικής  του Δήμου για τόσα χρόνια , όσα είναι δεσμευμένη η Χώρα μας  στους δανειστές.

    Θέλω να πιστεύω ότι η Δημοτική Αρχή  θα δώσει στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της εσωτερικής συνεδρίασης  καθώς και τις τοποθετήσεις των εκπροσώπων του πρώην Δήμου Παμβώτιδας, προκειμένου ο  δημότης να εξαγάγει τα συμπεράσματά του  για την προοπτική του κυρίαρχου, άλλοτε Δήμου Παμβώτιδας, και σημερινού ¨ακόλουθου¨  του πρώην Δήμου Ιωαννιτών.

   Η αίσθησή μου  είναι ότι ο προγραμματισμός   του έργου  αυτού  δεν θα υλοποιηθεί στη τρέχουσα δημοτική θητεία  και αυτό ενισχύεται από  το κόστος του έργου  (25 εκ . ευρώ) , από την κατάταξή του  σε έργο Β΄ προτεραιότητας και από τους  πόρους  που εκχωρούνται στο Δήμο για την υλοποίηση έργων και δράσεων ποσού 30,7 εκ. ευρώ από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΠΕΠ Ηπείρου  για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που υπέβαλε ο Δήμος Ιωαννιτών.

  Η προσωπική μου θέση   παραμένει στα όσα τη Δημοτική περίοδο 2003-2006  προωθήσαμε , αναφορικά  με την ολοκλήρωση της σύνδεσης των κόμβων  Κουτσελιού  με την πόλη και στα πλαίσια  σεβασμού της έλλειψης   πόρων  αλλά και της  απαξίωσης και κατασπατάλησης  των πόρων που έχουν δαπανηθεί  από τον Έλληνα  φορολογούμενο.

   Περισσότερα για το έργο αυτό    καταγράφονται και στο υπό έκδοση βιβλίο μου  το οποίο και θα τεθεί στην νηφάλια κρίση  των πολιτών και ιδιαίτερα των πρώην δημοτών μου, πρόγευση των οποίων αποτελεί και το άρθρο μου με τον τίτλο «Ακυρώνουν προηγούμενους σχεδιασμούς, πετώντας λεφτά σε Φαραωνικά έργα. Ανικανότητα, ανεπάρκεια ή σκοπιμότητα;  που μπορείτε να ανακτήσετε στην δ/νση:  http://kranasg.blogspot.gr/2017/02/blog-post.html  

  Το θέμα δεν κλείνει βέβαια, ίσως τώρα να ανοίγει ή καλύτερα να ανοίγουν   δειλά – δειλά οι  πολιτικοί αυτοδιοικητικοί  σχεδιασμοί του κ. Μαντα λόβα.

    Υ/Γ: Θα κλείσω  με την παράκληση  της δημοσιοποίησης (όπως έχει δεσμευθεί)  από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Λιόντο του  έργου  που έχει  υλοποιηθεί στον Κατσικά  και αφορά τη διάνοιξη των  δρόμων του  υπό επέκταση σχεδίου,  αναλυτικά ανά δρόμο, μια και δρόμοι εφαπτόμενοι του παλιού σχεδίου αγνοούνται.  Υπάρχει σχεδιασμός με αρχές ή επιλεκτικές επιλογές ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου