Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες μας πουλάει η Κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Βούλτεψη!

Φύκια για μεταξωτές κορδέλες μας πουλάει η Κυβερνητική εκπρόσωπος κ. Βούλτεψη, με το να μας λέει ότι πρόκειται για ένα λογισμικό λάθος που τους διέφυγε και έδωσε αυτά τα εξοντωτικά εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ.
Πρόκειται για μεγάλο ψεύδος μια και οι υπερβολές παρατηρούνται μόνο στις περιοχές που δεν έχουν ενταθεί στον αντικειμενικό προσδιορισμό με αποτέλεσμα να εφαρμόζεται ο νόμος που ψήφισαν και που τώρα διαμαρτύρονται. Η διάταξη λοιπόν του άρθρου 4 του ν.4223/31.12.2013 ορίζει τα εξής για τα οικόπεδα :ββ) Αν το οικόπεδο βρίσκεται σε περιοχή, στην οποία δεν έχουν καθοριστεί με τις αποφάσεις που προβλέπονται στο προηγούμενο εδάφιο, συντελεστής οικοπέδου (Σ.Οικ.), συνολική τιμή εκκίνησης του οικοπέδου και συντελεστής αξιοποίησης οικοπέδου (Σ.Α.Ο.), λαμβάνονται οι χαμηλότεροι Σ.Οικ., συνολική τιμή εκκίνησης του οικοπέδου και Σ.Α.Ο. της ζώνης με τη χαμηλότερη τιμή ζώνης της οικείας Δημοτικής Ενότητας, όπως ορίζονται κάθε φορά στις αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών που εκδίδονται κατ` εξουσιοδότηση του άρθρου 41 του ν.1249/1982. Αν δεν έχουν καθοριστεί τέτοιες ζώνες και τέτοιοι συντελεστές στη Δημοτική Ενότητα, λαμβάνονται οι κατώτερες αντίστοιχες τιμές του οικείου Δήμου, και, αν δεν έχουν καθοριστεί ούτε στο Δήμο, λαμβάνονται οι κατώτερες αντίστοιχες τιμές της οικείας Περιφερειακής Ενότητας. "και, αν δεν έχουν καθοριστεί ούτε στην Περιφερειακή Ενότητα, λαμβάνονται οι κατώτερες αντίστοιχες τιμές της οικείας Περιφέρειας."
*** Οι μέσα σε " " λέξεις της υποπερ. ββ΄ προστέθηκαν με το άρθρο 52 παρ.10 Ν.4276/2014 ΦΕΚ Α 155/30.7.2014.
Σημειώνεται ότι παρόμοια είναι και η διάταξη για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ στα κτίρια.
Δεν φθάνουν τα εκκαθαριστικά που έχουν προκαλέσει την κοινή γνώμη μια και οι πολίτες έχουν από καιρό ξεπεράσει τις αντοχές τους λόγω της υπερβολικής φορολογίας, η οποία εξοντώνει κάθε δημιουργικό κύτταρο αυτής της κοινωνίας, που συνεχίζει να βλέπει την ασύλληπτη προχειρότητα και επιπολαιότητα στα νομοσχέδια, έχουμε και τις κατινιές της παραπάνω κυβερνητικής εκπροσώπου… Έλεος….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου