Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ σχετικά με την εξισωτική αποζημίωση η πραγματικότητα τους διαψεύδει


        ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου με την, μεθοδευμένη από την συγκυβέρνηση, μεγάλη μείωση της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων.
Το πρόβλημα, όμως, δεν εστιάζεται μόνο στο ότι πάρα πολλοί κτηνοτρόφοι έμειναν ουσιαστικά έξω από την εξισωτική αποζημίωση, καθώς, αντί για το ποσό που ανέμεναν να τους καταβληθεί, και που, με βάση αυτό, είχαν κάνει τον προγραμματισμό τους, βρέθηκαν αντιμέτωποι με μικροποσά ελεημοσύνης.
Το πρόβλημα είναι πολύ πιο σύνθετο, καθώς η εγκληματική πολιτική του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΟΠΕΚΕΠΕ οδηγεί σε πραγματικό αφανισμό την κτηνοτροφία στην περιοχή μας.
Αν δεν γίνουν άμεσες διορθωτικές παρεμβάσεις, οι συνέπειες για τους κτηνοτρόφους της περιοχής θα είναι καταστροφικές. Εκτός της εξισωτικής αποζημίωσης, θα κληθούν να επιστρέψουν και μεγάλο μέρος της περσινής ενιαίας ενίσχυσης.
Είναι, λοιπόν, απολύτως δικαιολογημένη η αγανάκτηση των κτηνοτρόφων, που μετατρέπεται σε οργή, καθώς, παρά τις παλαιότερες, αλλά και σημερινές ανακοινώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου και βουλευτών της συγκυβέρνησης, ότι το πρόβλημα είχε δήθεν λυθεί, η πραγματικότητα τους διαψεύδει.
Δυστυχώς όμως, το σημερινό πρόβλημα δεν είναι αποτέλεσμα αβλεψίας, αδιαφορίας ή λάθους. Οι μειώσεις της επιλεξιμότητας έρχονται να συμπληρώσουν μια σειρά πολιτικών που οδηγούν στοχευμένα τον πρωτογενή τομέα της περιοχής μας σε αφανισμό.
Προηγήθηκαν μια σειρά άλλων καταστροφικών πολιτικών:
-         Φορολόγηση αγροτεμαχίων
-         Κλείσιμο της ΑΤΕ, σταμάτημα της αγροτικής πίστης
-         Αύξηση κόστους παραγωγής (ενέργεια, άρδευση, λιπάσματα, ζωοτροφές κλπ)
-         Μείωση ρευστότητας (Ξεπούλημα της ΔΩΔΩΝΗΣ, φορολογική αφαίμαξη)
Η περιφερειακή παράταξη ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ θεωρεί πως η συγκυβέρνηση, με την πολιτική που ακολουθεί, καταστρέφει την παραγωγική βάση της χώρας και τους ανθρώπους του μόχθου. Οδηγεί στην μείωση του ζωϊκού κεφαλαίου, προς όφελος όσων εποφθαλμιούν την ελληνικότητα των κτηνοτροφικών προϊόντων, στην ερήμωση της περιφέρειας και στην συγκέντρωση της αγροτικής γης στα χέρια λίγων.
Ως περιφερειακή παράταξη, συμπαραστεκόμαστε στο δίκαιο αίτημα των κτηνοτρόφων να υπάρξει ΑΜΕΣΗ πολιτική λύση στο πρόβλημα που έχει ανακύψει από την αδιαφανή διαδικασία χαρακτηρισμού των βοσκοτόπων και να γίνει η πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης σε όλους, με βάση τις αιτήσεις που κατατέθηκαν στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (ΟΣΔΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου