Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Η λυπητερή του ΕΝ.Φ.Ι.Α. κατέφθασε...


Όπως είχαμε γράψει επανειλημμένως, η ανάγνωση του εκκαθαριστικού του ΕΝ.Φ.Ι.Α. θα οδηγήσει σε απόγνωση την πλειονότητα των Ελλήνων, που ήδη τρέμουν στη θέα των υπέρογκων ποσών του φόρου. Ο καιρός έφτασε δυστυχώς. Την εβδομάδα που μας πέρασε αρχικά κοινοποιήθηκε η απόφαση ΠΟΛ. 1185/30.7.2014 με θέμα «Τύπος και περιεχόμενο της δήλωσης − πράξης διοικητικού προσδιορισμού Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝ.Φ.Ι.Α.) έτους 2014», έτσι για να μπαίνουμε στο κλίμα σιγά σιγά. Επίσης, την ίδια μέρα δόθηκε στη δημοσιότητα η απόφαση  ΠΟΛ 1184/30.7.2014, με την οποία δόθηκαν διευκρινίσεις για τη μηχανογραφική διαχείριση των δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) για τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων. Όπως καταλαβαίνετε, το υπ. Οικ. φρόντιζε να μας βάλει στους ρυθμούς του ΕΝ.Φ.Ι.Α. με το μαλακό για να μην πάθουμε το εγκεφαλικό επεισόδιο με την πρώτη.
Εν συνεχεία, το υπ. Οικονομικών με ένα δελτίο τύπου που δεν ξέφυγε απ΄τη γνωστή πρακτική και το ύφος πολλών άλλων δελτίων τύπου, πλημμυρισμένο από έπαρση, έσπευσε να διαψεύσει δημοσιεύματα σχετικά με τον υπολογισμό του ΕΝ.Φ.Ι.Α. Κάθε λίγο και λιγάκι κοινοποιούνται δελτία τύπου που διαψεύδουν διάφορα δημοσιεύματα, πολλά εκ των οποίων όμως δεν κινούνται στη σφαίρα της φαντασίας -όπως θέλει να τα παρουσιάζει το υπ. Οικ.-, και επισημαίνουν πολλά από τα λάθη της ηγεσίας κυρίως σε θέματα εφαρμογής νόμων ή ελλείψεων σε συγκεκριμένες διατάξεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που αναγκάζεται το ίδιο το υπ. Οικ. που ενώ αρχικά χλεύαζε δημοσιεύματα ή κείμενα αρθρογραφίας να ανακρούει πρύμναν και να παραδέχεται εμμέσως πλην σαφώς τα λάθη του.
Για το θέμα της υπερφολογόγησης του ΕΝ.Φ.Ι.Α. έχουν γίνει πολλές αναφορές κατά διαστήματα και μέσα από τούτον τον κόμβο αλλά και σε πλήθος άλλων ενημερωτικών και φορολογικών ιστοτόπων.
Τελικά, την Παρασκευή που μας πέρασε, σε πρώτη φάση ο κάθε φορολογούμενος έβλεπε μέσω της προσωπική πληροφόρησης του taxis τα ποσά του φόρου. Αυτό έγινε γιατί οι ιθύνοντες του υπουργείου ήθελαν να δέσουν τον γάιδαρό τους, γιατί όπως είναι γνωστό κάλλιο ΕΝΦΙΑδενε παρά ΕΝΦΙΑγύρευε... Αργά το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ξεκίνησε  η ανάρτηση και των εκκαθαριστικών  σημειωμάτων  στο taxis. Το Σαββατοκύριακο τα τηλέφωνα όλων μας χτυπούσαν συνεχόμενα γιατί οι φορολογούμενοι βλέποντας τα ποσά των εκκαθαριστικών πανικοβλήθηκαν και έτρεχαν αλλόφρονες προς πάσα κατεύθυνση.

Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι στο Μαξίμου αφού είδαν τη λυπητερή και τις αντιδράσεις του κόσμου, ά ρ χι σ α ν   την  ΠΑΡΟΧΟΛΟΓΙΑ .  Κατά την προσωπική μου άποψη δεν βλέπω να στεριώνει για πολύ ο φόρος αυτός γιατί στην πλειονότητα των περιπτώσεων είναι άδικος και θα οδηγήσει τους πολίτες στην απόλυτη εξαθλίωση.
Πλησιάζουν εκλογές
Καθώς κοντεύουν οι εκλογές οι παροχολογία θα αρχίσει να φουντώνει. Έτσι και οι δόσεις    για    χρέη  στην εφορία και ταμεία θα γίνουν  100!   Πάντα συμβαίνει αυτό εδώ και πάρα πολλά χρόνια, οπότε οι πολιτικοί δεν λένε να αλλάξουν πορεία από την πεπατημένη. Συνεπώς, όσο πλησιάζουμε προς την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών οι δόσεις θα αυξάνονται

Κουράγιο θα μας  περάσει... Αφιέρωση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου