Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

Το Σ.Δ.Ο.Ε ερευνά και αδικαιολόγητες δαπάνες ΟΤΑ.



   Με ανακοίνωσή  του το Σ.Δ.Ο.Ε. έδωσε  στη δημοσιότητα  στοιχεία για τα αποτελέσματα  των  ελέγχων που πραγματοποιεί για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας. 

  Έχει ζητήσει από τις Τράπεζες  το άνοιγμα 6.000 λογαριασμών , που αφορούν έρευνες για φοροδιαφυγή, διαφθορά, παράνομο πλουτισμό και ξέπλυμα μαύρου χρήματος  και ερευνά 9.620 υποθέσεις  που αφορούν φοροδιαφυγή, αδικαιολόγητες δαπάνες ΟΤΑ, παράνομη διαχείριση δημοσίου χρήματος, διαφορές φορολογικών δηλώσεων και καταθέσεων ή εξαγωγής χρηματικών κεφαλαίων και διοικητικές συνδρομές.

      Ιδιαίτερο ενδιαφέρον  προκαλεί η έρευνα  για αδικαιολόγητες δαπάνες ΟΤΑ,  που για να  εκταμιευθούν  απαιτούνται  αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου  και ακολουθούνται οι διατάξεις του δημόσιου λογιστικού  καθώς και  ο προληπτικός έλεγχος από τις υπηρεσίες του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

     Ελπίζουμε λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος  που παρουσιάζουν  οι έλεγχοι  σε αδικαιολόγητες δαπάνες  των ΟΤΑ  το Σ.Δ.Ο.Ε.  να δημοσιοποιήσει αναλυτικά  τα στοιχεία. Ίδωμεν.

   

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου