Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Συνέντευξη αντιδημάρχου Γιώργου Βίνη


  Το Δελτίο  Τύπου του Δήμου Ιωαννιτών που διάβασε  σε συνέντευξή του  ο  αντιδημάρχος  της  Δ.Ε. Παμώτιδας κ. Γ. Βίνης.                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και με στόχο την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης και την ιεράρχηση προτεραιοτήτων αποτέλεσε το αντικείμενο της συνέντευξης τύπου που έδωσε ο αντιδήμαρχος Γιώργος Βίνης.
Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν πρόεδροι Καστρίτσας Παντελής Νάκος και Δαφνούλας Βασίλης Τσιάβος.
Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε παρουσία και του αντιδημάρχου έργων Βασίλη Μασσαλά, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ανάλογες συναντήσεις έχουν γίνει και θα συνεχίσουν να γίνονται σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες.
«Εκτίμησή μας είναι πως ένας μόνιμος δίαυλος επικοινωνίας με τις τοπικές κοινωνίες, τα τοπικά συμβούλια και τους προέδρους έχει μόνο να προσφέρει. Δεν αφαιρεί, από εκείνους που δεν φοβούνται τον διάλογο και τη συνεργασία.
Με αυτό το κριτήριο λοιπόν κι επειδή βρισκόμαστε στην αρχή της χρονιάς, έγινε η συνάντηση. Κι εκεί καταγράφηκαν τα προβλήματα και ιεραρχήθηκαν οι προτεραιότητες.
Φυσικά κάποιοι δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιες λειτουργίας. Εγκλωβισμένοι στον δικό τους μικρόκοσμο βλέπουν μόνο εχθρούς. Κι όταν δεν τους βρίσκουν θέλουν να τους κατασκευάσουν. Όπως θέλουν να κατασκευάσουν και μία πραγματικότητα κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους.
Ματαιοπονούν.
Η αλήθεια λοιπόν δεν μπορεί αλλάξει με ανέξοδες δηλώσεις», υπογράμμισε ο κ. Βίνης.
Ο κ. Βίνης αναφέρθηκε ενδεικτικά στα έργα που έχουν γίνει και σε όσα προγραμματίζονται στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας, αρχής γενομένης από την ύδρευση.
«Μετά από πολλά χρόνια λύθηκε και μάλιστα οριστικά το πρόβλημα της ύδρευσης. Με τα έργα που ολοκληρώθηκαν και με τη συνεργασία

Δήμου, ΔΕΥΑΙ και ΣΥΔΚΛΙ, δεν υπήρξε καμία διακοπή και δεν επαναλήφθηκαν φαινόμενα προηγούμενων ετών όπου οικισμοί έμεναν μέρες χωρίς νερό», τόνισε ο αντιδήμαρχος.
Ακόμη προχωρούν και βρίσκονται στο στάδιο της δημοπράτησης άλλα έργα. Ενδεικτικά:
-         Αποχέτευση Κατσικά από το ΕΣΠΑ
-         Αγροτική Αναγέννηση - Μουζακαίοι ανάπλαση πλατείας και κοινόχρηστων χώρων, όμβρια Κατσικά-
-         Γήπεδο Κουτσελιού και διαμόρφωση βοηθητικού
-         Γήπεδο Καστρίτσας, παραδίδεται σε χρήση εντός του 2013
-         Επέκταση του ασύρματου δικτύου και διασύνδεση όλων των αγροτικών ιατρείων
-         Έχει καταβληθεί η πάγια προκαταβολή σε όλους τους προέδρους και για το 2011 και για το 2012 ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν μικροπροβλήματα που ανακύπτουν.
-         Υπήρξε συνεχή μέριμνα για τη συντήρηση των σχολείων ώστε να είναι σε άριστη κατάσταση για τους μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
-         Μεταστέγαση κι αναβάθμιση του ΚΑΠΗ Κατσικά και στήριξη όλων των παραρτημάτων του που λειτουργούν στις τοπικές κοινότητες.
-         Αξιοποιήθηκε στον μέγιστο βαθμό το κτίριο του πρώην δημαρχείου με τη μεταφορά τόσο υπηρεσιών του Δήμου όσο και της ΔΕΥΑΙ.

Ο Δήμος βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου προκειμένου να ολοκληρωθεί το αρδευτικό, το οποίο θα δώσει ανάσα στους αγρότες της περιοχής μας.
Λόγω της συνεχούς μείωσης των θεσμοθετημένων πόρων που αποδίδονται στην αυτοδιοίκηση και της αυστηρής απαγόρευσης προσλήψεων, υπάρχει έλλειμμα στην αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων.
«Εμείς κάνουμε κάθε προσπάθεια, μέσα σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, να ανταποκριθούμε στις ανάγκες που δημιουργούνται.
Αυτό το νόημα είχε και η σύσκεψη με τους προέδρους των τοπικών
κοινοτήτων, οι οποίοι μετέφεραν τις απόψεις και τις προτάσεις τους.
Προσπαθούμε λοιπόν για το καλύτερο. Και το καλύτερο επιτυγχάνεται με διάλογο κι όχι μέσα από κλειστά γραφεία.
Τα προβλήματα μεταλλάσσονται κι εμείς οφείλουμε να είμαστε δίπλα στην κοινωνία.
Η συνεργασία μας με τους προέδρους όλων των τοπικών κοινοτήτων θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση.
Όσοι επιμένουν να μηδενίζουν την προσπάθεια αυτή, πιστεύοντας ότι προσφέρουν υπηρεσίες στο κόμμα ή την παράταξή τους, μπορούν να συνεχίσουν στον δικό τους μοναχικό δρόμο», κατέληξε ο κ. Βίνης.
Υ/Γ: Τα σχόλια στους δημότες, οι οποίοι γνωρίζουν  την εξέλιξη των έργων. Η αποκατάσταση της αλήθειας  για να μη μηδενίζονται οι προηγούμενες προσπάθειες άλλων σε επόμενο τόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου