Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Ετοιμάζεται «φοροκαταιγίδα» στα ακίνητα: Ποιους αφορά, τι προβλέπεται για τα εκτός σχεδίου.



    Το  Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών  (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) το αποκαλούμενο και χαράτσι της ΔΕΗ που προβλέπεται με το  άρθρο 53 του ν.4021/2011, επιβάλλεται  για το έτος 2011, και  για το έτος 2012.
   Για να αναπληρώσει το Υπ. Οικονομικών τα έσοδα από το χαράτσι και για το έτος 2013 και επόμενα  σχεδιάζει  σε νέα βάση το φόρο της Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας  (Φ.Α.Π.) με την ένταξη και των εκτός σχεδίου ακινήτων και αγροτεμαχίων. 
Αναφορικά με το θέμα αυτό το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνει ότι:
• Η προτεραιότητα του Υπουργείου Οικονομικών στο θέμα των αντικειμενικών αξιών είναι η επέκτασή τους σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, έτσι ώστε να υπάρχει βεβαιότητα και σταθερότητα στη φορολογητέα βάση των ακινήτων και των σχετικών συναλλαγών. 
• Όσον αφορά το σχεδιασμό για τα ακίνητα εκτός σχεδίου, εξετάζεται η ένταξή τους στο ενιαίο φόρο ακινήτων προκειμένου να διευρυνθεί η φορολογική βάση και να κατανεμηθούν τα βάρη δικαιότερα, ώστε να συνεισφέρουν όλοι κατά την δυνατότητά τους. Εξετάζεται, επίσης, η ιδιαιτερότητα των εκτός σχεδίου ακινήτων και αγροτεμαχίων, ώστε να ληφθεί υπόψη για τη φοροδοτική ικανότητα των ιδιοκτητών τους. 
  Υ/Γ.    Ευχή όλων μας να κατανεμηθούν τα βάρη δικαιότερα..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου