Τρίτη 8 Αυγούστου 2017

Ο νέος χάρτης της διαφθοράς σε ΟΤΑ και η σιγή του Δημάρχου Ιωαννίνων.

  Η έκθεση για το 2016 των Αδιάφθορων της Αστυνομίας καταγράφει διπλασιασμό των κρουσμάτων διαφθοράς στους δήμους αλλά και στον χώρο της Δικαιοσύνης όπως και των νοσοκομείων για το 2016 , όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής». Συνολικά την προηγούμενη χρονιά καταγγέλθηκαν για παράνομες ενέργειες 262 υπάλληλοι ΟΤΑ, 237 υπάλληλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης, 133 νοσοκομείων αλλά και 80 πυροσβέστες όπως και 29 λιμενικοί.
Στο Δήμο Ιωαννιτών Αλβανοί πολίτες επιχείρησαν να πάρουν ελληνική ιθαγένεια με πλαστά δικαιολογητικά, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου και ύστερα από εσωτερικό έλεγχο του διευθυντή της υπηρεσίας.

Ο έλεγχος έγινε κατόπιν αιτήματος του Προξενείου Αργυροκάστρου που αφορούσε την γνησιότητα πιστοποιητικού που προσκόμισε Αλβανός πολίτης, για το οποίο στην συνέχεια διαπιστώθηκε από την έρευνα στον δήμο Ιωαννιτών, ότι δεν είχε τις απαιτούμενες διατυπώσεις δημοσίου έγγραφου, υπογραφές και σφραγίδες. Στην συνέχεια η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου, ζήτησε από το Προξενείο Αργυροκάστρου να σταλούν για έλεγχο όλα τα πιστοποιητικά που έχουν φτάσει στο αρμόδιο γραφείο του.

Από την έρευνα προέκυψε ότι ήταν παράτυπα 14 έγγραφα. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε πως από την υπηρεσία Δημοτολογίου, εκδόθηκαν προς Αλβανούς πολίτες πιστοποιητικά σύμφωνα με τα οποία οι πρόγονοί τους ήταν Έλληνες, που ζούσαν στα Ιωάννινα. Να σημειωθεί ότι τα πιστοποιητικά, «χρησιμοποιούν» τα μητρώα προ του 1913, πριν την απελευθέρωση των Ιωαννίνων, τα οποία είναι χειρόγραφα και εμφανίζουν Αλβανούς πολίτες ως απογόνους Ελλήνων πολιτών, με στόχο να πετύχουν την παράνομη ελληνοποίησή τους.

Δεν γνωρίζουμε αν μέσα στις παράνομες αυτές ενέργειες εντάσσονται και τα ευρήματα του εσωτερικού ελέγχου του Δήμου Ιωαννιτών. Όμως, μετά τη δημοσίευση και αυτής της έκθεσης ο κ. Δήμαρχος οφείλει να ενημερώσει το δημότη φορολογούμενο για το αποτέλεσμα της έρευνας ή αν δεν έχει ολοκληρωθεί, σε πιο στάδιο βρίσκεται ο έλεγχος. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η αντιπολίτευση το παρακολουθεί και θα μπει στον κόπο να μας ενημερώσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου