Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017

Παραδοσιακά πηγάδια εγκαταλελειμμένα στα αγκάθια.


    Είχα πάρει μια πρωτοβουλία στην περίοδο της δημαρχίας  μου της   ανάδειξης  και συντήρησης  των παλιών πηγαδιών από τα οποία  έπινε νερό ο κόσμος . Δυστυχώς  ένδεκα χρόνια  μετά ,όχι μόνο δεν προστέθηκε τίποτε για την ανάδειξη τους αλλά παρατηρείται  ολική  εγκατάλειψη.   Για παράδειγμα έξω από το σπίτι μου στο Κουτσελιό και σε κοινόχρηστο χώρο  υπάρχει ένα   πηγάδι του οποίου ο ίδιος κάθε χρόνο έκοβα τα χόρτα  . Φέτος , δεν μπόρεσα να κόψω τα χόρτα  και παρότι το συνεργείο  καλλωπισμού  ήλθε και έκοψε τα χόρτα της πρώην ( νεκρής)  παιδικής χαράς  δεν  έκαμε το ίδιο και στον απέναντι  κοινόχρηστο χώρο  όπου  βρίσκεται  το πηγάδι.   Η  εικόνα που εμφανίζεται στην φωτογραφία είναι προσβλητική  της ιστορίας του.  
   Θέλω να πιστεύω ότι ο αρμόδιος  αντιδήμαρχος,  να έχει αυξημένη   την ευαισθησία   στον  καλλωπισμό και ειδικότερα  στην ανάδειξη  παραδοσιακών  έργων  και θα  σπεύσει να διορθώσει  μια ασχήμια  ορατή  από  χιλιάδες κόσμο που  χρησιμοποιούν τον επαρχιακό προς τα Τζουμέρκα δρόμο.
     Για τις τοπικές μας αρχές  τέτοιες  εικόνες  δεν γίνονται καν αντιληπτές. Ο Πολιτιστικός  Σύλλογος όμως μπορεί να συνεισφερει, τουλάχιστον με την ανάδειξη τέτοιων ευαίσθητων θεμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου