Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ


       1.-  Μερίσματα που θα διανεμηθούν από την 01.01.2017 και μετά υπόκεινται σε παρακράτηση φόρου με συντελεστή 15%, ενώ τα μερίσματα που διανέμονται στο τρέχον έτος 2016 εξακολουθούν να υπόκεινται σε παρακράτηση με συντελεστή 10%. Στα προμερίσματα που διανέμονται από Α.Ε. ή στις προσωρινές απολήψεις έναντι κερδών Ε.Π.Ε. ή Ι.Κ.Ε. που πραγματοποιούνται μέσα στο φορολογικό έτος 2016, αλλά η απόφαση διανομής τους τελεί υπό την έγκριση της τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων ή εταίρων, αντίστοιχα, που θα πραγματοποιηθεί εντός του φορολογικού έτους 2017, παρακρατείται φόρος με τον αυξημένο συντελεστή (15%).


   2.-   Για βεβαιωμένα χρέη προς το Δημόσιο μεγαλύτερα των €100.000 που εκκρεμούν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των 4 μηνών υποβάλλεται υποχρεωτικά αίτηση ποινικής δίωξης κατά του οφειλέτη από τον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ ή του ελεγκτικού κέντρου που έχει την αρμοδιότητα για την επιδίωξη είσπραξης οφειλών, προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών. Στο ποσό των €100.00 συμπεριλαμβάνονται οι κάθε είδους τόκοι, προσαυξήσεις και πρόστιμα εκπρόθεσμης καταβολής.


  3.-Από 01.01.2017 οποιαδήποτε πώληση ακινήτου που γίνεται από φυσικό πρόσωπο θα επιβαρύνεται με φόρο υπεραξίας, δεδομένου ότι λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2016 το χρονικό διάστημα που ανεστάλη η επιβολή του. Συνεπώς, ελλείψει άλλης παράτασης, ένα φυσικό πρόσωπο-πωλητής ακινήτου στην Ελλάδα θα πληρώνει από το νέο έτος φόρο 15% επί της υπεραξίας που θα προκύπτει από τη μεταβίβαση. Το συγκεκριμένο εισόδημα θα υπόκειται φυσικά και στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου