Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Δηλώσεις Αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Αλεξιάδη



1.      Για την προστασία πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς.
Επεξεργαζόμαστε για τους πολίτες που έχουν μόνο χρέη στην εφορία σχέδιο για να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία..  Επισήμανε ότι δεν κάνουμε και δεν κάναμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Μπορεί το θεσμικό πλαίσιο να ισχύει, αλλά δεν γινόταν. Αυτή την στιγμή πλειστηριασμοί γίνονται για χρέη από περίπου 300.000 ευρώ και πάνω. Η νέα διάταξη θα έχει περίπου τα ίδια κριτήρια με τον νόμο Kατσέλη, και μάλιστα θα προσπαθήσει το υπουργείο  την διαδικασία ένταξης να την κάνει ηλεκτρονική για να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης.
2.      Επίδομα θέρμανσης
Για το επίδομα θέρμανσης ανέφερε ότι κάνουμε μια προσπάθεια να στοχεύσουμε καλύτερα έτσι ώστε να δώσουμε επίδομα σε ορισμένες ορεινές περιοχές.
3.      Τέλη κυκλοφορίας
Τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι πιο δίκαια και πιο αναλογικά από πέρσι. Θα μεταφέρουμε το βάρος από παλαιά και φθηνά αυτοκίνητα στα νεότερα και πιο ακριβά λαμβάνοντας υπόψη και το κριτήριο ρύπανσης.
4.      Για τον νέο φόρο ακίνητης περιουσίας (ΕΝΦΙΑ)
Εάν προλάβουμε θα  κάνουμε τον νέο φόρο για το 2016, εάν όχι θα κάνουμε αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ Στο σύνολο της περιουσίας πιθανά θα υπάρχει και αφορολόγητο. Ο φόρος θα προσπαθήσουμε να γίνει δικαιότερος και να μεταφέρει τα βάρη από τα χαμηλή περιουσία στις μεγάλες και στις πολύ μεγάλες
5.      Περιουσιολόγιο
Για το περιουσιολόγιο , ανέφερε ότι θα δηλωθούν μόνο τα μετρητά που υπάρχουν στις τράπεζες, και όχι τα μετρητά που υπάρχουν στα στρώματα. Εάν ο φορολογούμενος θέλει να δηλώσει και πράγματα μεγάλης αξίας ας το κάνει. Δεν θα ασχοληθούμε με αυτά. Θέλουμε να καταγράψουμε την περιουσία του πολίτη.
6.      Για το θέμα της υπερφορολόγησης
Ανέφερε ότι θα επανεξετασθούν ορισμένοι φόροι. Το θέμα των συντελεστών του ΦΠΑ θα επανεξετασθεί μετά το 2016 σε συνδυασμό με τα έσοδα. Επίσης σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στο θέμα της φορολόγησης των επιχειρήσεων.
7.      Για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων
Όσοι δηλώσουν χρήματα με το διαδικασία της εθελοντικής αποκάλυψης κεφαλαίων δεν θα ελεγχθούν ποτέ ξανά για τα χρήματα αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου