Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Τα email από την Δ.ΗΛΕ.Δ. της Γ.Γ.Δ.Ε.

Τις τελευταίες ημέρες  φορολογούμενοι γίνονται αποδέκτες email από την Δ.ΗΛΕ.Δ. της  Γ.Γ.Δ.Ε., σχετικά με το αποτέλεσμα της εκκαθάρισης των φορολογικών δηλώσεων που έχουν υποβάλλει. 

Το email που στέλνει η ΓΓΔΕ έχει την εξής μορφή: 

-----------
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Γ.Γ.Δ.Ε.


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Μετά την εκκαθάριση της υποβληθείσας δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος φορολογικού έτους 2015, κατ' εφαρμογή της παρ. 1 άρθ.3 της ΠΟΛ 1041/2016 (ΦΕΚ 926/Β'/05-04-2016), σας κοινοποιούμε την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου, την οποία μπορείτε να εκτυπώσετε από την υπηρεσία Υποβολής Δηλωσης Φορ. Εισοδηματος Φυσικών Προσώπων με τη χρήση των κωδικών σας στο σύστημα TAXISnet.

Σε περίπτωση βεβαίωσης οφειλής, από την εφαρμογή "Προσωποποιημένη Πληροφόρηση" "Προσωποποιημένη   Πληροφόρηση  του TAXISnet, μπορείτε να ενημερωθείτε για πληρωμές που έχετε πραγματοποιήσει σε Τράπεζες και ΕΛ.ΤΑ. ή για τυχόν οφειλόμενα ποσά - την ταυτότητα οφειλής και τις ημερομηνίες πληρωμής τους.
Δ.ΗΛΕ.Δ. Γ.Γ.Δ.Ε.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Κάθε ηλεκτρονικό μήνυμα που σας στέλνουμε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, εφόσον δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας, περιλαμβάνει στο πάνω μέρος του το όνομά σας και το όνομα χρήστη (Username). Εάν λάβετε μήνυμα που αναφέρει ότι προέρχεται από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων χωρίς να περιέχει τα στοιχεία αυτά και δεν αποτελεί απάντηση σε προηγούμενο δικό σας μήνυμα, να το διαγράψετε μια και θα είναι πλαστό και πιθανώς να περιέχει κακόβουλο περιεχόμενο. 
------------
Σημ:  Μην  ανησυχείτε,   γιατί η Δ.ΗΛΕ.Δ. είναι υποχρεωμένη να ενημερώνει τους φορολογούμενους  διότι αυτό προβλέπεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 3 της  ΠΟΛ. 1041/4.4.2016 η οποία αναφέρει σχετικά : 
"Άρθρο 3
Εκκαθάριση δήλωσης και καταβολή φόρου
1. Η Δ.ΗΛΕ.Δ της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων πραγματοποιεί την εκκαθάριση των δηλώσεων Φ.Π. που υπεβλήθησαν ηλεκτρονικά, εκδίδει τις Πράξεις Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου, με τις οποίες συνιστάται και βεβαιώνεται η οφειλή ή η απαίτηση των φορολογουμένων και τις κοινοποιεί σε αυτές, σύμφωνα με τις διατάξεις  του ν.4174/2013.  Οι φορολογούμενοι θα μπορούν να εκτυπώνουν την πράξη διοικητικού προσδιορισμού φόρου από το Taxisnet χρησιμοποιώντας τους κωδικούς πρόσβασης που διαθέτουν."



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου