Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Φορολογική επικαιρότητα.


1.-To   Νομικό  Συμβούλιο  του Κράτους ( Ν.Σ.Κ.)  σχετικά με την έκδοση ή όχι Αποφάσεων Επιβολής Προστίμων σε βάρος Μονοπρόσωπης Ε.Π.Ε. μετά το θάνατο του μοναδικού εταίρου έκαμε  ομόφωνα δεκτό ότι:  Τα πρόστιμα  νομίμως επιβάλλονται εις βάρος της Μονοπρόσωπης Ε.Π.Ε. και μετά τον θάνατο του μοναδικού της εταίρου, σε καμία περίπτωση, όμως, δεν επιβάλλονται εις βάρος των κληρονόμων του θανόντος μοναδικού εταίρου της. 
2.-  To   Νομικό  Συμβούλιο  του Κράτους ( Ν.Σ.Κ.)  σχετικά με την ευθύνη των διοικούντων  εταιρειών στην περίπτωση εξωλογιστικού προσδιορισμού  νομικών προσώπων έκαμε  ομόφωνα δεκτό ότι:   η προσωπική και εις ολόκληρον συνευθύνη με το νομικό πρόσωπο για τις, μετά την 1.12.1998, οφειλές αυτού, που προέκυψαν από ΦΠΑ κατά τη διάρκεια λειτουργίας του, εκτείνεται σε όλους όσους διετέλεσαν διοικούντες του νομικού προσώπου και δη από το χρόνο που γεννήθηκε η υποχρέωση απόδοσης (καταβολής) του ΦΠΑ στο Δημόσιο και εντεύθεν, μέχρις εξοφλήσεως, ανεξάρτητα αν  η οφειλή προέκυψε από τις φορολογικές δηλώσεις ή μετά από το φορολογικό έλεγχο της εταιρίας.
3.- Υπεγράφη χθες, Παρασκευή 5.2.2016, η απόφαση  για την επιστροφή φόρου στους αγρότες ειδικού καθεστώτος. Η επιστροφή θα πραγματοποιείται εντός μηνός από την επιβολή της αίτησης επιστροφής, σύμφωνα με τα κριτήρια τα οποία αναγράφονται στην Υπουργική Απόφαση.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου