Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ



• Η είσοδος οργάνων της φορολογικής διοίκησης στην κατοικία φορολογουμένου με απλή εντολή του εισαγγελέα και χωρίς την παρουσία δικαστικού λειτουργού, για οποιονδήποτε λόγο και αν γίνονται αυτές και οποιονδήποτε σκοπό και αν εξυπηρετούν, κείνται εντός του πλαισίου της συνταγματικής μας τάξης σύμφωνα με ad hoc γνωμοδότηση του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου υπ’ αριθμ. 6/14.10.2014.


• Οι απολήψεις κερδών από προσωπικές εταιρείες (Ο.Ε., Ε.Ε., δικηγορικές εταιρείες κ.λπ.) που τηρούν απλογραφικά βιβλία δεν δημιουργούν υποχρέωση παρακράτησης φόρου εισοδήματος, καθόσον τα κέρδη αυτά φορολογούνται με συντελεστή 26% για φορολογητέο εισόδημα μέχρι 50.000 ευρώ και με συντελεστή 33% για εισοδήματα μεγαλύτερα των 50.000 ευρώ.
Χρόνος απόκτησης του δικαιώματος είσπραξης των διανεμόμενων κερδών θεωρείται η ημερομηνία στην οποία έκλεισε η διαχειριστική περίοδος.

 

• Οι κοινοί λογαριασμοί που τηρούνται στην Ελλάδα απαλλάσσονται από τον φόρο κληρονομίας, εφόσον έχει τεθεί όρος ότι σε περίπτωση θανάτου ο επιζών αποκτά το συνολικό υπόλοιπο. Σύμφωνα με οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών, κοινοί λογαριασμοί που τηρούνται στο εξωτερικό δεν απαλλάσσονται του φόρου κληρονομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου