Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Η πρωτοχρονιάτικη «πίτα» στο Κουτσελιό…



Ο Νίκος Γκόντας, επικεφαλής της  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΔΗΜ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ , την Κυριακή το πρωί  παρέστη στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης  πίτας  του  προέδρου της Κοινότητας Κουτσελιού,  κ.  μεταξύ των άλλων τόνισε τα εξής:    « Το Κουτσελιό δεν είναι μακριά από το κέντρο της πόλης αλλά είναι σχεδόν μέσα στην καρδιά της πόλης και είναι πολύ βαρύ να φορτώνεται με τόση απαξίωση, όπως είναι ο ΧΥΤΑ, η λυματολάσπη και τώρα ο οίκος ανοχής»   και επεσήμανε ότι  : « Ο τρόπος,  με το οποίο χειρίστηκε το καυτό ζήτημα του οίκου ανοχής  η Δημοτική Αρχή,  προσβάλει την τοπική κοινωνία  στην  οποία,  πράγματι, δε δόθηκε ο λόγος, για να εκφράσει τη γνώμη της διαμέσου των εκπροσώπων της».
 Δόση. Στο σύντομο χαιρετισμό του
     Ποιος  μπορεί να διαφωνήσει με την τοποθέτηση του κ. Γκόντα;   Κανείς.  Όμως πέραν του  πρόσφατου  προβλήματος  με τον οίκο ανοχής,  ο κ. Γκόντας έθιξε και το θέμα της λυματολάσπης και του ΧΥΤΑ .  Να προσθέσουμε  εμείς και άλλα θέματα που μας απαξίωσαν, όπως η πρόσφατη Δημοτική απόφαση για το χωροταξικό το οποίο  κατατάσσει  το Κουτσελιό στην  3η Χωρική Ενότητα, (ανεκτή & βατή για τέτοιες δραστηριότητες) , τη χωροθέτηση του Σταθμού Μεταφόρτωσης των Απορριμμάτων στη εφαπτόμενη των ορίων του Κουτσελιού θέση « Μπούφος» της Μπάφρας, την  απένταξη του Κουτσελιού από τη   μελέτη του αποχετευτικού των παραλίμνιων οικισμών, για να μη  παραθέσω και την πλήρη αδιαφορία για τα τελματωμένα έργα ύδρευσης  κλπ.
    Κάποιοι ευθύνονται και έχουν ονοματεπώνυμο.  Σαφώς,  ευθύνονται οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι (εισηγητές )  και ο Δήμαρχος  και σαφώς ευθύνες έχει  σε θέματα αρμοδιότητάς της  και η Περιφερειακή αρχή , αλλά ευθύνες έχει και   η παράταξη του κ. Γκόντα  ,  εφόσον έδωσε θετική ψήφο, θέμα για το οποίο  απαιτείται  ενημέρωση.
    Ο κόσμος έθετε αυτά τα προβλήματα, όπως της λυματολάσπης , της άδειας του οίκου ανοχής , των έργων, της χωρικής κατάταξης του χωριού στο χωροταξικό , χωρίς να υπάρχουν απαντήσεις και  θα έλεγα ότι για το πρόσωπό μου  υπήρξαν τοπικά και  ανεπίτρεπτες τοποθετήσεις και χαρακτηρισμοί.  Οι κάτοικοι συνέχισαν στο Κουτσελιό να εμπιστεύονται  την τοπική αρχή  και τον για δεύτερη θητεία πρόεδρό της και κατ΄ επέκταση και  την  παράταξη της οποίας ο κ. Γκόντας είναι  επικεφαλής.
     Ερωτώ, λοιπόν:  ενημέρωσε   τον πρόεδρο για όλα αυτά που πολύ εύστοχα  ανέδειξε στην κοπή της πίτας;  Τον ενημέρωσε  για τα θέματα της λυματολάσπης , για τα οποία  ο πρόεδρος και το τοπικό  συμβούλιο ουδέποτε   ενημέρωσαν τον κόσμο, για να μην προσθέσω  και τα όσα   λέγονται περί σιωπηρής  ανοχής  και βοήθειας. Τον ενημέρωσε   για την κατάταξη του χωριού μας  στη 3η χωρική ενότητα,  καθώς και για τη χωροθέτηση του ΣΜΑ;
  Πώς αντιλαμβάνεται   τη θέση του προέδρου ότι: «προσωπικά  δε με  ενοχλούν τέτοιες δραστηριότητες στο χωριό , αρκεί πρώτα να με ενημέρωναν;»  Πώς κρίνει την παρουσία του  στις δημοτικές συνεδριάσεις,  στις οποίες   νόμιμα ο πρόεδρος  προσκαλείται;
  Αγαπητέ Νίκο, οι τοποθετήσεις σου αυτές   είναι πολύ σημαντικές για την περιοχή μας.  Θα είχαν όμως   περισσότερη βαρύτητα,  αν  οι  επισημάνσεις σας στρέφονταν και στον  πρόεδρο της παράταξής σας.    Οι επισημάνσεις σας σωστές , αλλά,  δυστυχώς,  δε  φωτίζουν και δε συνεισφέρουν λόγω  της διαφοροποίησής σας  στα διάφορα  όργανα λήψης  των αποφάσεων.       Βοηθήστε το χωριό μας έμπρακτα .
         Θα είναι για μας ιδιαίτερη χαρά να παρευρεθείτε,  όταν το θέμα συζητηθεί  από τον Πρόεδρο σε Γενική Συνέλευση, για να γίνει μια συζήτηση  ειλικρινής και ευεργετική  για την μικρή μας κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου