Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ολγα Γεροβασίλη: " Το να φορολογηθούν οι πλούσιοι στην Ελλάδα είναι ένα δίκαιο μέτρο. Βλέπετε όμως ότι δεν το θέλουν οι θεσμοί".

Αποσπάσματα από την τοποθέτηση της Όλγας Γεροβασίλη στην έκτακτη εκπομπή του Παύλου Τσίμα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ την Τετάρτη 24-6-2015 στις 11 το βράδυ.
   Είναι παραλογισμός αυτό που συμβαίνει και γι' αυτό το συμπέρασμα είναι πως κάποιοι δεν θέλουν. ... Όταν προτείνεις τον ΦΠΑ στην εστίαση στο 23% και ταυτοχρόνως σε ενοχλούν οι φόροι σε επιχειρήσεις με κέρδη πάνω από 500.000, αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι δεν θέλουνε και τις μεσαίες επιχειρήσεις.

Είναι ακόμα πιο σκληρό. Δηλαδή από τη μία πλευρά, προφανώς δεν ασχολούνται με τον μισθωτό, τον χαμηλοσυνταξιούχο, αλλά δεν θέλουν και τον μεσαίο. Εξακολουθεί η τακτική της διάλυσης της μεσαίας τάξης, με τις ίδιες οδηγίες και τις ίδιες συνταγές. Μία χώρα η οποία ό,τι παράγει και ό,τι κέρδος παράγεται απ' αυτή, να περάσει στα χέρια 10 ανθρώπων. Αυτό είναι το μοντέλο το οποίο προτείνεται, κυρίως από την πλευρά του ΔΝΤ.

Αυτή η χώρα, το δοκίμασε αυτό το μοντέλο και ήμασταν συνεχώς μέσα στην μαύρη τρύπα του χρέους και η ζωή μας επιδεινωνόταν κάθε μέρα. Ένα μεγάλο τμήμα του ελληνικού λαού να ζει σε όρους ανθρωπιστικής κρίσης και η πρώην μεσαία τάξη, σε ανεργία και υπερχρεωμένη.

Αυτή η χώρα έκανε εκλογές στις 25 του Γενάρη. Και ο ελληνικός λαός είπε ότι θέλει να στραφεί σε άλλη πορεία. Όμως, με αυτή την συνταγή που προτείνεται, μ 'αυτή την αντιστροφή που γίνεται με το καινούριο κείμενο, προφανώς θα ξαναβρεθούμε στα ίδια. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, δεν βγήκε για να κάνει τα ίδια. Δεν μπορεί να τα κάνει. Και δεν θα τα κάνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρεται για το συμφέρον των πολλών και όχι για το συμφέρον των λίγων.

Το να φορολογηθούν οι πλούσιοι στην Ελλάδα είναι ένα δίκαιο μέτρο. Βλέπετε όμως ότι δεν το θέλουν οι θεσμοί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου