Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

ΑΜΗΧΑΝΟΣ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ στην ερώτηση για το σκάνδαλο Siemens

Ο Ελληνας δημοσιογράφος Παντελής Βαλασόπουλος με την ερώτησή του για το σκάνδαλο της Siemens και τη συμμετοχή του Χριστοφοράκου έφερε σε δύσκολη θέση τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών, Σόιμπλε. Ο μεγαλοεπιχειρηματίας καταζητείται στην Ελλάδα κι ενώ φέρεται να έχει διαφύγει στη Γερμανία, οι αρχές αρνούνται να τον εκδώσουν στην Ελλάδα.
Ο Β. ΣόιμπλεΟ κ. Σόιμπλε αρχικά αιφνιδιάστηκε και με ένα νεύμα ζήτησε από τον Έλληνα υπουργό να απαντήσει αλλά ο κ.Βαρουφάκης του έδειξε ότι προηγείται η δική του απάντηση.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε ότι δεν αναφέρεται συχνά στη διαφθορά επειδή δεν θέλει να τοποθετείται αρνητικά για άλλες χώρες. Όπως είπε όμως επειδή αναφέρθηκε στο θέμα ο Γιάνης Βαρουφάκης, παραδέχτηκε ότι και η Γερμανία αντιμετωπίζει πρόβλημα φοροδιαφυγής. «Δεν νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί» είπε και θύμισε μια ρήση του Γκαίτε που λέει ότι «ο καθένας πρέπει να καθαρίζει και να τακτοποιεί τα του οίκου του».

Neubuerger_dpaΕν τω μεταξύ  πριν   αλέκτωρα φωνήσαι τρις , αυτοκτόνησε  ο πρωην οικονομικός  διευθυντής της Siemens Νόιμπέργκερ. Την αυτοκτονία   επιβεβαίωσε η αστυνομία στο Μόναχο. Ο  Νόιμπέργκερ  ήταν πρώην επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών της Siemens  και είχε κατηγορηθεί για εμπλοκή στο σκάνδαλο με τα μαύρα ταμεία της εταιρίας με τα οποία η Siemens χρημάτιζε Έλληνες αξιωματούχους.  Αν και αρνούνταν την ενοχή του, είχε καταδικασθεί και μετά από δίκες και συμβιβασμό, πλήρωσε πρόστιμο 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.
 Ένας από τους μάρτυρες κατηγορίας που είχε δείξει τον Νόιμπέργκερ, ήταν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου