Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Δεν υπάρχουν δικηγόροι στην πόλη μας;



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                Ιωάννινα, 25-02-2015
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
                                                                         ΠΡΟΣ  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ           
                                                                                            Περιφέρειας Ηπείρου

                                                           ΕΙΣΗΓΗΣΗ
Θέμα: Άσκηση έφεσης και αίτησης αναστολής με αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά της υπ’ αριθμ. πρωτ. 79064 Α.Πλ. 10671/30-12-2014 απόφασης Δημοσιονομικής Διόρθωσης του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Με την άνω απόφαση, επιβλήθηκε σε βάρος της Περιφέρειας Ηπείρου, ως δημοσιονομική διόρθωση, μείωση του ορίου πληρωμών κατά 7.058.732,02 €, για έργα που είχαν εκτελεστεί από την πρώην Περιφέρεια Ηπείρου (ήδη Αποκεντρωμένη Διοίκηση) μετά από έρευνα της OLAF (Ευρωπαϊκή Υπηρεσία), λόγω της μεταβίβασης των αρμοδιοτήτων της Διεύθυνσης Δημοσίων Έργων στην Περιφέρεια Ηπείρου με τον Ν. 3852/2010.
Εισηγούμαστε την άσκηση έφεσης και αίτησης αναστολής με αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου κατά της άνω απόφασης, και την ανάθεση στη Γεωργία Τατάγια του Μιχαήλ, δικηγόρο Αθηνών, της δικαστικής εκπροσώπησης της Περιφέρειας Ηπείρου, για την άσκηση των ως άνω ένδικων μέσων και την παράσταση κατά τη συζήτηση αυτών ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, την άσκηση πρόσθετων λόγων εφόσον απαιτηθεί, την υποβολή υπομνημάτων, εγγράφων και γενικά να προβαίνει σε οποιαδήποτε ενέργεια είναι απαραίτητη για την εκπροσώπηση της Περιφέρειας Ηπείρου, για την διεκπεραίωση της άνω εντολής και την ευόδωσή της.
Η ανάθεση της ως άνω εντολής δικαστικής εκπροσώπησης στη δικηγόρο Γεωργία Τατάγια του Μιχαήλ, κρίνεται απαραίτητη και αναγκαία για την προάσπιση των συμφερόντων της Περιφέρειας Ηπείρου, λόγω του εξειδικευμένου της άνω υποθέσεως στο Ελεγκτικό Συνέδριο, που απαιτεί την εκπροσώπηση από δικηγόρο με την απαιτούμενη εμπειρία και εξειδίκευση στο αντικείμενο, σε συνδυασμό και με τα ζητήματα που τίθενται στην προκειμένη περίπτωση, για τα οποία δεν υφίσταται εθνική νομολογία. Σημειώνεται ότι το σύνολο της αιτιολογίας της άνω απόφασης έχει διατυπωθεί από τα Κοινοτικά όργανα στην Αγγλική και Γαλλική γλώσσα, συνεπώς ο χειρισμός της απαιτεί επιπλέον γλωσσική επάρκεια και στις δύο άνω Κοινοτικές γλώσσες, την οποία διαθέτει η ως άνω δικηγόρος.
Η αμοιβή της ανωτέρω πληρεξούσιας δικηγόρου της Περιφέρειας Ηπείρου θα ανέλθει: α) για τη σύνταξη, κατάθεση της έφεσης (συμπεριλαμβανομένων δικαστικών εξόδων, κοινοποιήσεων) στο ποσό των 2.500 € + ΦΠΑ (23%), β) για την παράσταση κατά τη συζήτησή της (συμπεριλαμβανομένων των δικαστικών εξόδων) στο ποσό των 1.800 € + ΦΠΑ (23%), γ) για την σύνταξη, κατάθεση της αίτησης αναστολής (συμπεριλαμβανομένων δικαστικών εξόδων, κοινοποιήσεων) και τη συζήτηση της προσωρινής διαταγής ορίζεται στο ποσό των 1.500 € + ΦΠΑ (23%), δ) για τη συζήτηση της αναστολής (συμπεριλαμβανομένων των δικαστικών εξόδων) στο ποσό των 1.200 € + ΦΠΑ (23%) και ε) εφόσον απαιτηθεί η άσκηση πρόσθετων λόγων η αμοιβή για την άσκησή τους, την κοινοποίηση και την συζήτηση αυτών θα ανέλθει στο ποσό των 1.500 € + ΦΠΑ (23%).
                                                    ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ
                                                            Περιφερειάρχης Ηπείρου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου