Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Αλήθεια και Ευθύνη ή Ψέμα και ανευθυνότητα;


Ο κ. Σαμαράς , αντί της αλήθειας  και της ευθύνης , επέλεξε  στην προεκλογική του  εκστρατεία το Ψέμα και την Ανευθυνότητα.
  Είπε,  λοιπόν  ο κρινόμενος  Πρωθυπουργός στο ξεκίνημα της προεκλογικής του εκστρατείας  στη Λάρισα,  ότι    δε θα φορολογηθούν οι επιδοτήσεις των αγροτών ,για να προσθέσει ότι , μετά τη συμφωνία με την τρόικα, θα καταρτίσει και οδικό χάρτη για τη μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών μαζί με την προώθηση της συνταγματικής αναθεώρησης.
   Ακούγοντας  τις παραπάνω δηλώσεις ο λαός δεν έχει παρά να επιβεβαιώσει  τη συνεχιζόμενη λαϊκίστικη  και πολιτικάντικη  τακτική της αναλήθειας και της  ανευθυνότητας , όπως προκύπτει από την πρόσφατη φορολογική και οικονομική του πολιτική.
 Ενημερώνουμε,  λοιπόν, για μια ακόμα φορά ,ότι σύμφωνα με όσα ισχύουν, οι επιδοτήσεις φορολογούνται  και την αλήθεια των λεγομένων μας επιβεβαιώνει η   προσπάθεια που έγινε,  δύο φορές μάλιστα, από μερίδα βουλευτών της συμπολίτευσης  να καταθέσουν τροπολογία για την απαλλαγή των επιδοτήσεων από τη φορολόγηση (οι οποίες απορρίφθηκαν και τις δύο φορές).
   Την πρώτη φορά μάλιστα  η τροπολογία κατατέθηκε από  δέκα επτά  (17)  βουλευτές της ΝΔ στο νομοσχέδιο  για τα ελληνικά λογιστικά πρότυπα, που ψηφίστηκε την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, με το αιτιολογικό ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί «αξιολόγηση των συνεπειών της και ποσοτικοποίηση των ενδεχόμενων οικονομικών αποτελεσμάτων της από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους»
  Αυτό σημαίνει ότι στους υπολογισμούς των καθαρών κερδών  θα πρέπει να  ληφθούν  υπόψη και να φορολογηθούν και οι  επιδοτήσεις , εκτός και αν υπάρξει κάποιου είδους διευκρινιστική.
  Το πότε θα υπάρξει η διευκρινιστική δεν το ξέρει κανείς, σίγουρα πάντως μετά τις εκλογές, αφού  απαιτείται νομοθετική παρέμβαση.
  Αναφορικά  με την κατάρτιση του οδικού χάρτη  για τη μείωση όλων των φορολογικών συντελεστών, πρόσθεσε  πολύ ¨κομψά¨  ότι αυτό θα γίνει μετά τη συμφωνία με την τρόικα !!!.
   Οι δύο παραπάνω  αναλήθειες όχι μόνο αποδομούν  τα συνθήματα   «Αλήθεια και Ευθύνη» της Ν.Δ.,  αλλά συνεχίζουν να επαναφέρουν μνήμες παλαιοκομματισμού . Σαν να μην άλλαξε τίποτε!. Και μετά την προκήρυξη των εκλογών τα κυβερνητικά κόμματα συνεχίζουν την επικίνδυνη ρητορική των μισών αληθειών. Αντί να φωτίζουν και να εκπέμπουν ένα μήνυμα  αλλαγής  και αισιοδοξίας , αντί να απολογούνται για το άδικο και πολύπλοκο φορολογικό σύστημα,  για την έλλειψη στρατηγικής ανάπτυξης σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας: εξαγωγές, βιομηχανία, τουρισμός, γεωργία, κτηνοτροφία κ.λπ.,  και πρωτίστως να δεσμεύονται με τι  μέτρα θα πάρουν, για να συλλάβουν τον πλούτο που δεν φορολογήθηκε ποτέ και αναπαύεται στο εξωτερικό,   συνεχίζουν  προεκλογικά να συσκοτίζουν την πραγματικότητα.
  Άραγε , τι μεσολάβησε  από την απόρριψη  των τροπολογιών για  τη φοροαπαλλαγή των αγροτικών επιδοτήσεων; Ασφαλώς  οι εκλογές. Στις 25 Ιανουαρίου  πάντως ο λαός θα είναι ο κυρίαρχος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου