Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Οι αθλητικές υποδομές στην Ηπειρο τρέχουν προεκλογικά με ασήμαντες πιστώσεις και χωρίς ιεράρχιση.



ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟ ΓΙΑ ΕΡΓΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ

Καταρχήν σχετικά με την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αθλητισμού στην Ήπειρο φαίνεται ότι δεν έχει γίνει μια ανοιχτή συζήτηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για αλληλοενημέρωση και ιεράρχηση των αιτημάτων και επομένως δεν υπάρχει  ένας συνολικός σχεδιασμός παρεμβάσεων. Αντί αυτού συνεχίζεται η πεπατημένη ενός πελατειακού μοντέλου όπου απλά σπαταλώνται χρήματα.  Να το πούμε σύντομα ότι η Περιφερειακή Αρχή δεν έχει χάρτη  για τον αθλητισμό. Και εδώ μπαίνουν ορισμένα ερωτήματα για την τελευταία χρηματοδότηση:

Πώς εντάχτηκαν αυτά τα έργα και με τι προϋπολογισμό και ακόμα τι προβλέπεται για το 2015;

Χρειάζονται 5 χρόνια για να μπει ένας πλαστικός τάπητας;

Ποια είναι αυτά τα γήπεδα για τα οποία δίνονται  τα χρήματα και πώς επιλέχτηκαν;

Πώς βαφτίζουμε γήπεδα αυτά που δεν πληρούν τους όρους όπως  π.χ.το γήπεδο ΕΠΣΗΠ και τα χρηματοδοτούμε:

Γιατί δεν μπαίνει tartan στο Ζωσιμάδων;

Ποιός φταίει που τόσα χρόνια το κλειστό λειτουργούσε χωρίς άδεια και τώρα δεν γίνεται ενεργειακή αναβάθμιση;

Συνοπτικά φαίνεται ότι ο πατριώτης μας Υπουργός κος  Τασούλας υπέγραψε ασθμαίνων περίπου 30 έργα πανελλαδικά,  «κατόπιν ενεργειών» για προεκλογικούς πελατειακούς λόγους και φαίνεται ότι δεν θέλει να ξαναβγεί βουλευτής στα Γιάννενα αφού π.χ. παρέχει 4,5 εκ. στον Πολύγυρο και 1εκ. περίπου στα Γιάννενα. Και αυτά τα λίγα  χωρίς προηγούμενη δημόσια συζήτηση και προτεραιότητες, χωρίς όραμα για την αναζωογόνηση των αθλητικών εγκαταστάσεων που τόσο έχει ανάγκη η πόλη μας αλλά και ολόκληρη η Ήπειρος.

Έχουμε διατυπώσει και στο παρελθόν την άποψη ότι είμαστε αντίθετοι στον τρόπο με τον οποίο εντάσσονται διάφορα έργα με μικρούς προϋπολογισμούς και ύποπτο πελατειακό τρόπο και στη συνέχεια καρκινοβατούν σε άγνωστο χρόνο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου