Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013

Παράταση πληρωμής δόσεων Φόρου Εισοδήματος και Ακίνητης Περιουσίας

Το Υπουργείο Οικονομικών παρέτεινε την  προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του Φόρου Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) 13 καθώς και της πρώτης δόσης του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας  (ΦΑΠ) 11 και 12, οι οποίες έληγαν στις 30/8, μέχρι την Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου.
Οι φορολογούμενοι που εξοφλούν το συνολικό ποσό του ΦΕΦΠ 13 μέχρι την  Παρασκευή δικαιούνται της έκπτωσης 1,5% που προβλέπεται.
Η παράταση δόθηκε  για την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων δεδομένου πως αρκετοί υπόχρεοι ενημερώθηκαν τις τελευταίες μέρες για την προθεσμία καταβολής των δόσεων.
Υπενθυμίζεται πως ο ΦΑΠ καταβάλλεται σε επτά μηνιαίες δόσεις για λόγους διευκόλυνσης των φορολογουμένων και πως για όσους υπόχρεους έληγε η πρώτη δόση στις 30/8, ο ΦΕΦΠ πληρώνεται σε 3 δόσεις.

 Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων εσόδων Κος Θεοχάρης, λόγω της εμφάνισης προσαυξήσεων,  αποσαφήνισε πως οι οφειλές που θα πληρωθούν μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου δεν θα επιβαρυνθούν με προσαυξήσεις. Σε κάθε περίπτωση, οι φορολογούμενοι θα πρέπει μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα να λαμβάνουν υπόψη το τι αναφέρεται στο εκκαθαριστικό ΦΑΠ και όχι τα ποσά που εμφανίζονται στην  “προσωποποιημένη πληροφόρηση” του Taxisnet και αφορούν τον ΦΑΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου