Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Φ. ΦΙΛΙΟΣ: Ανακάλυψε προεκλογικά το έργο που όφειλε να υλοποιήσει στο πρώτο έτος της θητείας του.

  Σύμφωνα με το δελτίο τύπου  η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών προχώρησε  στην έγκριση δημοπράτησης των πρώτων έργων του προγράμματος αναβάθμισης ποιότητας ζωής που είχε ανακοινωθεί πριν από έναν περίπου μήνα.    
Είπαμε:«Οι πολιτικάντηδες σκέφτονται 
τις επόμενες εκλογές. Οι πραγματικοί 
πολιτικοί σκέφτονται τις επόμενες γενιές
    Έτσι ,τρεις από τις παρεμβάσεις που έχουν αποφασιστεί με συνολικό προϋπολογισμό 500 χιλιάδων ευρώ, περνούν άμεσα στο στάδιο της κατασκευής.
Ειλικρινά,  με την εξαγγελία και την προσπάθεια υλοποίησης  των παραπάνω μικρών έργων   συνολικού προϋπολογισμού   1,8   εκατομμυρίων ευρώ  που στοχεύουν  στην   επίλυση προβλημάτων της καθημερινότητας και στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών , όχι   μόνο  περισσεύει, αλλά και μας πνίγει η υποκρισία της δημ. αρχής, μια και  πρόκειται για “ψευδοεντυπωσιασμούς” και “προεκλογικές σκοπιμότητες” .
   Έργα που όφειλε  η Δημ. αρχή με βάση το προεκλογικό της πρόγραμμα να σχεδιάσει και υλοποιήσει στο πρώτο έτος της θητείας  της, έρχεται τώρα να τα εξαγγείλει , χωρίς  να δώσει τις απαραίτητες διευκρινήσεις  για το πού οφειλόταν  η  απραξία των  τριών πρώτων  ετών  της θητείας της .
   Η  αιτιολογία ότι η αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας  συναρτάται άμεσα  με τους διαθέσιμους  πόρους,   τους οποίους κατάφερε  να διασφαλίσει στο τέλος της τριετίας , όχι μόνο είναι αστήρικτη αλλά και  ιδιαιτέρως χαριτωμένη , διότι  η ανακρίβεια του δημάρχου , όταν είναι  μικρή, είναι ένα ψέμα, όταν όμως είναι  τεράστια, γίνεται ανέκδοτο.
    Και εδώ πρόκειται για ανέκδοτο όχι τόσο  για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του  αναγκαίου προγράμματος,  όσο για τους πόρους που ανακοίνωσε ότι προέρχονται από τη ΣΑΤΑ , τα Κληροδοτήματα , τις Επιχορηγήσεις σχολείων, το Πράσινο Ταμείο και   Ίδιους  Πόρους.
      Το εύλογο ερώτημα  που ανακύπτει στον κάθε πολίτη  είναι ότι, αφού οι παραπάνω πηγές χρηματοδότησης  υπήρχαν και εμφανίζονταν  στον προϋπολογισμό και κατά τα προηγούμενα χρόνια  , γιατί άραγε  η Δημ. Αρχή δεν τους διέθεσε  σε έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής;   Πού άραγε  τους έχει απορροφήσει;  Γιατί επέλεξε τη διάθεσή τους κατά το τελευταίο έτος που συμπίπτει με το προεκλογικό έτος;  Μήπως σχεδιάζει να καλύψει τα ποσά από τα μελλοντικά έσοδα της επόμενης πενταετίας  που  ονειρεύεται να διαχειρισθεί;
     Στο    μεγάλο αυτό ερώτημα, για   να μη  χαρακτηρισθούν τα έργα αυτά  ως προεκλογικά  δολώματα για τους δημότες ψηφοφόρους    και προκειμένου   η πολιτική  εξαγγελία να αποτελέσει  ως  ένα  είδος  ρητής δέσμευσης, για  να μην απαξιωθεί τελείως ο πολιτικός λόγος , οφείλει να δώσει πειστικές και με αποδεικτικά στοιχεία  απαντήσεις. Αναμένουμε…






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου