Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Παπασταύρου: στο ταμείο με πρόστιμο 3,3 εκατ.ευρώ για τη λίστα.


Φόρο και πρόστιμα 3,3 εκατ. ευρώ καλείται να πληρώσει ο Σταύρος Παπασταύρου, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Πρόκειται για υπόθεση που σχετίζεται με λογαριασμό της HSBC, ο οποίος αποκαλύφθηκε με τη λίστα Λαγκάρντ.
Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποίησε το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, ο εν λόγω λογαριασμός ανήκε στον ίδιο και όχι στον επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, όπως ισχυριζόταν ο Σταύρος Παπασταύρου. «Θέλουν να με καταστρέψουν επαγγελματικά και οικογενειακά», δήλωσε ο Παπασταύρου, για τον οποίο ο Αντώνης Σαμαράς είχε δηλώσει πως «μακάρι να υπήρχαν δέκα Παπασταύρου στην Ελλάδα».
Υπενθυμίζεται πως ο Ερβέ Φαλτσιανί, ο άνθρωπος που αποκάλυψε τη λίστα της τράπεζας  HSBC, γνωστή στην Ελλάδα ως λίστα Λαγκάρντ, είχε δηλώσει πως «είμαι σίγουρος ότι όλοι οι μηχανισμοί που ακολουθήθηκαν στο σύστημα της λίστας Λαγκάρντ δείχνουν ότι πίσω από εταιρείες και "αχυρανθρώπους" αλλά και όλους τους κύκλους του χρήματος κρύβονται και πολιτικά πρόσωπα».
Ο Σταύρος Παπασταύρου επιμένει στον ισχυρισμό του πως ο ίδιος ήταν απλώς διαχειριστής του λογαριασμού και πως στοχοποιείται για πολιτικούς λόγους, αμφισβητώντας τα στοιχεία. «Μόνη μου ασπίδα είναι η αλήθεια. Θέλουν να με καταστρέψουν επαγγελματικά και οικογενειακά. Θέλω έλεγχους αλλά με ισονομία και αλήθεια», δήλωσε.
Όπως είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους οι ελεγκτές παρέβλεψαν τα στοιχεία της HSBC, που τον παρουσιάζουν ως διαχειριστή, και στηρίχτηκαν στα στοιχεία που έδωσε ο Ερβέ Φαλτσιανί στους Έλληνες εισαγγελείς, τη γνησιότητα των οποίων αμφισβητεί. Μάλιστα όπως λέει τα εν λόγω στοιχεία γνωστοποιήθηκαν στις Αρχές μετά τον Σεπτέμβριο του 2015. Ο Ερβέ Φαλτσιανί είχε δώσει νέα στοιχεία στις ελληνικές αρχές, μετά την επίσκεψη εισαγγελέων στο Παρίσι για να λάβουν κατάθεσή του. Όπως είχε δηλώσει τότε, αποκαλύπτοντας τη στάση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, εδώ και χρόνια δεν είχε γίνει τίποτα.
Σημειώνεται πως τα αποτελέσματα του προσωρινού ελέγχου από το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου γνωστοποιήθηκαν στον Σταύρο Παπασταύρου τις παραμονές των Χριστουγέννων και του δόθηκε προθεσμία έως τις 7 Ιανουαρίου για να προβάλλει τις αντιρρήσεις του. Η τελική κρίση των ελεγκτών αναμένεται μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, οπότε και συμπληρώνεται ο μήνας από τις 7 Ιανουαρίου, που κατέθεσε το υπόμνημά του, εντός του οποίου οφείλουν να αποφανθούν οι αρχές.
Πηγή:TVXS

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου