Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Ολγα Γεροβασίλη: Στόχος να κλείσουν όλα τα ανοιχτά θεματα.

Στόχος να κλείσουν όλα τα ανοιχτά θέματα ώστε «από την 1η του έτους να επιστρέψει η σταθερότητα στην οικονομική και κοινωνική ζωή», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξη της στον real fm και στον Νίκο Χατζηνικολάου.
Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την αξιολόγηση και τη συζήτηση για το χρέος με πρώτο σταθμό το Eurogroup της Δευτέρας, 9 Νοεμβρίου 2015.
Τόνισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσουν τα ανοιχτά ζητήματα όπως προστασία της πρώτης κατοικίας, πλειστηριασμοί, κόκκινα δάνεια και 100 δόσεις το συντομότερο δυνατό, ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στο συνολικό χρονοδιάγραμμα της κυβέρνησης. «Μας ενδιαφέρει να κλείσουν όλα τα ζητήματα, αλλά με την κοινωνία όρθια», επεσήμανε.
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για πιθανή απειλή της πρώτης κατοικίας τόνισε ότι κανείς δεν θα κινδυνεύσει να χάσει το σπίτι του και ότι η κυβέρνηση θα κάνει τα πάντα ώστε αυτό να εξασφαλιστεί. «Είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε τη διαπραγμάτευση σε όλα τα δυνατά επίπεδα, αν δεν υπάρξει τεχνική λύση θα επιδιώξουμε πολιτική λύση», σημείωσε.
Την άποψη της κυβέρνησης ξεκαθάρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος ότι δηλαδή «η γενοκτονία των Ποντίων έχει αναγνωριστεί από τα θεσμικά όργανα της κράτους» και η διαχρονική θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σαφής. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν τίθεται πολιτικό ζήτημα για τον κ. Φίλη, η Όλγα Γεροβασίλη σημείωσε ότι ο κ. Φίλης αναφέρθηκε σε μια παλαιότερη άποψή του την οποία διατύπωσε ως προσωπική προσέγγιση και όχι ως άποψη της κυβέρνησης. «Σε ένα δημοκρατικό κράτος, κάθε άνθρωπος - και ο υπουργός συμπεριλαμβάνεται - μπορεί να διατυπώσει την προσωπική του προσέγγιση», σημείωσε.
Η κα Γεροβασίλη τόνισε ότι γίνεται μια προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης: «το να προσπαθείς να κινητοποιήσεις εθνικιστικά αντανακλαστικά σε έναν διάλογο προκειμένου να εκλεγεί πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεν είναι ό,τι καλύτερο για την πολιτική ζωή του τόπου» ενώ η συζήτηση που ξεκίνησε «δεν συμβάλλει στον πολιτικό διάλογο σε μια στιγμή για την κοινωνία και τη χώρα μας καθοριστική».
«Η παραδοσιακή ξενοφοβική ρητορεία σταμάτησε από πολλές ακροδεξιές φωνές εξαιτίας του προσφυγικού - διότι είδαν ότι αυτό δημιουργεί αντανακλαστικά εναντίον τους, δηλαδή η κοινωνία αντιδρά υγιώς – και επέλεξαν τώρα να εκμεταλλευτούν το συγκεκριμένο γεγονός. Αυτό όμως είναι επικίνδυνο γιατί κινητοποιεί ακροδεξιά αντανακλαστικά». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου