Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

Περίπου 10.000 είναι οι offshore που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα

     Το αστρονομικό ποσό των 3 τρισεκατομμυρίων ευρώ εκτιμάται ότι αγγίζουν οι φορολογικά κρυμμένες περιουσίες σε όλο τον κόσμο. Περίπου 10.000 είναι οι offshore που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με τις 6.000 να είναι ελεγκτικά αξιοποιήσιμες.       
   Από αυτές μέχρι στιγμής έχουν διερευνηθεί μόλις 384, το 5,5%. Έχουν βεβαιωθεί 129,5 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 94,5 εκατ. ευρώ την περίοδο 2014-2015. Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε ότι αυτές οι υποθέσεις και οι λίστες είναι στο στόχαστρο… δεν θα μείνουν στην τύχη τους θα υπάρχει μηνιαία αναφορά για την πορεία των ελέγχων. Παράλληλα, με την ολοκλήρωση και του περιουσιολογίου το οικονομικό επιτελείο φιλοδοξεί να εντοπίσει όσους Έλληνες είναι μέλη νομικών προσώπων σε εξωχώριες εταιρίες.
    Οι φορολογικές αρχές έχουν πλέον στα χέρια τους άλλες 2 λίστες από τη Γερμανία με στοιχεία 10.588 Ελλήνων που διατηρούν μεγάλα ποσά σε ελβετικές τράπεζες. Σύμφωνα με πληροφορίες, από μια πρώτη επεξεργασία, σε κάποιες περιπτώσεις οι λογαριασμοί είναι μηδενικοί, αλλά υπάρχουν και κωδικοί με ποσά που φτάνουν και τα 60 εκατ. ελβετικά φράγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου