Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Θ. Μπέγκας : Ποτέ πια φασισμός στη Χώρα.

Δήλωση Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, για την επέτειο του Πολυτεχνείου:Η εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβριο του 1973 αποτέλεσε την κορύφωση του αντιδικτατορικού αγώνα. Ενός αγώνα ενάντια στο ολοκληρωτικό καθεστώς που επιβλήθηκε στη χώρα, γι’ αυτό και το πρώτο που θέλω να πω είναι «ποτέ πια φασισμός στη χώρα».
Οι φοιτητές με σύνθημα το «ψωμί-παιδεία-ελευθερία», ήταν πρωτοπόροι σε έναν αγώνα με ουσιαστικό ιδεολογικό περιεχόμενο, ενάντια σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς.
Καθ’ όλη τη διάρκεια της δικτατορία πολλοί Έλληνες αντιστάθηκαν για να...
έχουμε δημοκρατία στον τόπο μας.Σήμερα η χώρα μας βρίσκεται σε μία πολύ κρίσιμη περίοδο, η Ευρώπη βρίσκεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο και δυστυχώς σε τέτοιες περιόδους «ανδρώνονται» ακραίες αντιλήψεις. Άρα ένα από τα πιο σημαντικά που πρέπει να σκεφτούμε αυτή την περίοδο, όλες οι κοινωνίες, όλοι οι άνθρωποι που ασκούμε εξουσία, είναι ότι πρέπει να σκύψουμε με ηρεμία στα προβλήματα των σημερινών καιρών και να δώσουμε διεξόδους στην κοινωνία και τους νέους μας.Θεωρώ ότι η Αυτοδιοίκηση είναι πρωτοπόρα σε αυτή τη διεργασία. Θεωρώ ότι η Αυτοδιοίκηση είναι το τελευταίο προπύργιο και η πιο άμεση μορφή δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου