Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

H άρτια τεχνοκρατική Εισήγηση του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ του Νομού Ιωαννίνων Γιάννη Καραγιάννη στην Επιτροπή Παραγωγής & Εμπορίου

        Ο κ. Καραγιάννης  στο δεκάλεπτο του χρόνου ως Εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στις 29-10-2015,  ανέπτυξε τεχνοκρατικά και χωρίς πολιτικά λογοπαίγνια  το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού σχετικά με τη συνεργασία της Ελλάδος με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

      Το σχέδιο νόμου αφορά τη συμφωνία ενεργοποίησης  της έναρξης  δραστηριότητας της Τράπεζας στην Ελλάδα, όπου μέσω αυτής η χώρα μας αναμένεται να αποκτήσει πρόσβαση σε χρηματοδότηση ύψους τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ έως το 2020.
    Προβλέπεται κυρίως η ενίσχυση μεσαίων, μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων και έργων υποδομών μέσω χαμηλότοκων ανακυκλούμενων δανείων.
    Η εφαρμογή της συμφωνίας θα οδηγήσει σε αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,4% ετησίως, τη δημιουργία 15.000 νέων θέσεων εργασίας και την είσπραξη 650 εκατ. ευρώ από φορολογικά έσοδα σε ετήσια βάση.
      Ευχόμαστε η Ήπειρος  που αποτελεί και την φτωχότερη περιφέρεια να έχει αυξημένο μερίδιο γιατί οι Κυβερνήσεις διαχρονικά ήταν απούσες. 

Ολόκληρη την εισήγηση στο παρακάτω βίντεο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου