Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Η Βουλευτής Μερόπη Τζούφη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της ΠΕΙΕΠ



Συνάντηση με τον Πρόεδρο της
Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρών Εκπαιδευτικών Παιδαγωγών (ΠΕΙΕΠ)
κ. Λάμπρο Παπανδρέου
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Μερόπης Τζούφη, Βουλευτού Ιωαννίνων (ΣΥΡΙΖΑ) και του κ. Λάμπρου Παπανδρέου, Χειρουργού Μαιευτήρα-Γυναικολόγου και Προέδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Ιατρών Εκπαιδευτικών Παιδαγωγών (ΠΕΙΕΠ). Το θέμα της συνάντησης ήταν η μετάταξη, όσων ιατρών-παιδαγωγών το επιθυμούν, στο Υπουργείο Υγείας οι οποίοι σύμφωνα με νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης τέθηκαν σε κινητικότητα.

Η νέα Κυβέρνηση έχει εξαγγείλει πως οι ιατροί-οδοντίατροι μαζί με άλλες ειδικότητες των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ, καθώς και άλλοι κλάδοι πρόκειται να αποκατασταθούν, επιστρέφοντας στις προηγούμενες θέσεις τους. Επίσης ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανακοίνωσε πρόσφατα πως η επάνοδος αυτή θα εμπεριέχει στοιχεία κινητικότητας.

Ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε την κα. Τζούφη πως ικανός αριθμός ιατρών (παιδίατροι, μικροβιολόγοι, γυναικολόγοι, παιδοχειρουργοί, οφθαλμίατροι) και οδοντιάτρων, υψηλών προσόντων και με κλινική εμπειρία, επιθυμούν να μετακινηθούν στο Υπουργείο Υγείας με σκοπό την κάλυψη θέσεων ΕΣΥ ή ΠΕΔΥ. Οι μετατάξεις αυτές θα αποτελέσουν έναν δίκαιο εξορθολογισμό που δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό και προσφέρει δυναμικό στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας.

Η κ. Τζούφη ζήτησε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ακριβή αριθμό των ενδιαφερομένων (περίπου 500), ενώ τόνισε πως κατά τη διαδικασία της μετάταξης πρέπει να ληφθούν υπ’ όψιν οι υπηρεσιακές ανάγκες, προσόντα, τα κοινωνικά κριτήρια, η εντοπιότητα και οι προτιμήσεις των ενδιαφερομένων. Στη συνέχεια, ανέφερε με θετικό τρόπο πως η συγκεκριμένη πρόταση είτε θα ενσωματωθεί στο επερχόμενο Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, είτε θα κατατεθεί ως βουλευτική τροπολογία-συμπλήρωση κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου στις αρμόδιες Κοινοβουλευτικές Επιτροπές, καθώς η κάλυψη θέσεων στο κλάδο της Υγείας αποτελεί κρίσιμο και βασικό σημείο των θέσεων της Κυβέρνησης της Αριστεράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου