Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

Καιρός για αναζήτηση ευθυνών. Φτάνει πια με την αμνήστευση.


Αντιδράσεις για το πόθεν έσχες του τέως υπουργού Οικονομικών και τις καταθέσεις του στο εξωτερικό είχαμε από το ΣΥΡΙΖΑ , λέγοντας πως ο κ. Χαρδούβελης και αυτοί που τον όρισαν Υπ.Οικ., είναι έκθετοι.
Σύμφωνα με το κυβερνών κόμμα, «την ίδια στιγμή που ο κ. Χαρδούβελης έστελνε mail στην τρόικα συμφωνώντας σε νέα αντιλαϊκά μνημονιακά μέτρα, δεν δήλωνε τα εισοδήματά του και έβγαζε τα χρήματά του στο εξωτερικό». Θέτει μάλιστα το ερώτημα «πώς θα μπορούσε ποτέ η κυβέρνηση Σαμαρά να διαπραγματευτεί με τους εταίρους και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των πολιτών, όταν ο ίδιος ο Υπ. Οικονομικών της παρανομούσε εις βάρος τους;» για να καταλήξει η ανακοίνωση: «Η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο. Η πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής συνιστούν πρώτη προτεραιότητα. Δεν γίνεται ο ελληνικός λαός να πληρώνει τις αμαρτίες αυτών που κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια και των φίλων τους».
«Φορολογημένα και δηλωμένα τα χρηματικά ποσά», απαντά ο πρώην υπουργός οικονομίας.( λες και εκεί είναι το πρόβλημα).
Στο χορό των ανακοινώσεων και η Νέα Δημοκρατία με την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Πάγια θέση της Νέας Δημοκρατίας σε ζητήματα διαφάνειας ήταν, είναι και θα είναι όλα στο φως.
Σχετικά με το δημοσίευμα της Real News για τον κ. Χαρδούβελη, όσον αφορά στα πραγματικά γεγονότα, προφανώς θα δώσει ο ίδιος εξηγήσεις.
Όσον αφορά στο πολιτικό σκέλος, φανταζόμαστε ότι την ίδια ευαισθησία έχει ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση και για τα κορυφαία στελέχη του, όπως τους κ.κ. Σταθάκη και Τσακαλώτο οι οποίοι έχουν επενδύσει μέσω αμοιβαίων κεφαλαίων στις εταιρείες Black Rock και JP Morgan (που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ αποκαλεί «γύπες» της αγοράς) έχοντας έτσι βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό.
Επίσης καλό είναι να δοθούν εξηγήσεις και για άλλα στελέχη που έχουν καταθέσεις στο εξωτερικό, όπως η κα. Ν. Βαλαβάνη, για την οποία έχει γίνει προ μηνός σχετική καταγγελία στην οποία δεν έχει ακόμα απαντήσει…”
Σχόλιο: Για τον λαό μια είναι η απαίτηση , όλα στο φως . Πολλά θα δούμε και είμαστε στην αρχή . Αυτό όμως που αποτελεί ντροπή και πολιτικό ξεπεσμό είναι τα success story των πρώην αξιωματούχων που καλούσαν τους μικροκαταθέτες να δείξουν εμπιστοσύνη στις Τράπεζες και να μην προχωρούν σε αναλήψεις, ενώ την ίδια στιγμή οι ίδιοι που είχαν την ευθύνη  διακυβέρνησης της Χώρας , όχι μόνον απέσυραν τις καταθέσεις τους και τραυμάτιζαν την αξιοπιστία των Ελληνικών Τραπεζών αλλά απηύθυναν και έκκληση για επιστροφή των καταθέσεων από ξένες χώρες!!!
Δημοσιεύματα μάλιστα της εφημερίδας Ακρόπολης αναφέρουν ότι  όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο πρώην πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός του εταίρος έστελναν εμβάσματα εκατομμυρίων ευρώ σε τράπεζες του εξωτερικού και συμπεριλαμβάνονται στην λίστα με τους 174 βουλευτές που φυγάδευσαν πολύτιμο συνάλλαγμα σε ξένα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Αληθεύει; Όλα στο φως.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου