Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ



Το  Μνημείο της Εγκατάλειψης.
  Το 2005 εντάξαμε στο ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ¨Λίντερ πλας¨  τη  διαμόρφωση του χώρου στη Γέφυρα Τσιμόβου του ποταμού Αράχθου, προϋπολογισμού 30.000€.
   Αν και   ο χώρος βρίσκεται στα όρια της Δημ. Ενότητας Παμβώτιδας του Δήμου Ιωαννιτών  και  αποτελεί είσοδο  για το Δήμο Τζουμέρκων,  εμείς  αποφασίσαμε   να κάνουμε αυτή την παρέμβαση,  γιατί  υπάρχουν αρκετοί χρήστες που ενδιαφέρονται για την αξιοποίηση της θέσης αυτής, μια  και  αποτελεί  την είσοδο στο ποτάμι για τους αθλητές του κανόε –καγιάκ , χώρο  ψαρέματος , χώρο αναψυχής και χώρο  περιβαλλοντικής θέασης.
     Φιλοδοξία μας  ήταν να μετατρέψουμε την περιοχή αυτή  που  βρίσκεται μια αναπνοή από την πόλη  σε  ένα οργανωμένο  σύνολο  οικοανάπτυξης με σεβασμό  στο περιβάλλον.
   Δυστυχώς καίτοι πέρασαν  τέσσερα και πλέον χρόνια  και θα ήταν δυνατό  να γίνουν   και άλλες παρεμβάσεις,  παρατηρεί κανείς μια πλήρη  εγκατάλειψη και μια τελεία απαξίωση του έργου . Σκουπίδια, φθορές, λεηλασίες   και πλήρη   αδιαφορία,  μολονότι εκεί διέρχεται  ο αντιδήμαρχος επί των έργων   κ . Μασαλάς και ο αντιδήμαρχος  Παμβώτιδας από το Χαροκόπι κ. Βίνης.
  Με την εικόνα αυτή που  γεμίζει θλίψη ,  δικαιολογημένα  διαμαρτύρεται  η  Ευρωπαϊκή Ένωση για την αξιοποίηση των πόρων της  και  αγανακτεί ο πολίτης  για τα χρήματα  που ξοδεύθηκαν.
  Θέλω να πιστεύω ότι η νέα δημ. αρχή  θα ενδιαφερθεί όχι μόνο να γνωρίσει  αλλά και να προβεί  και  σε  άλλες τέτοιες παρεμβάσεις  αξιοποίησης χώρων  απαράμιλλου  φυσικού κάλλους,  όπως είναι ο χώρος που  διαμορφώσαμε  στον  ¨Αετό¨ Δαφνούλας,   προκειμένου στη συνέχεια  να σχεδιάσει ένα τουριστικό οδηγό,  ο οποίος θα περιέχει εκτός από αξιοθέατα της πόλης και τα σημαντικότερα  ιστορικά ,πολιτιστικά και περιβαλλοντικά στοιχεία του νέου Καλλικρατικού Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου