Τρίτη 12 Ιουλίου 2011

ΑΘΩΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΕΙΑ Η ΠΡΩΗΝ Δ. ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΡΑΝΑ


Το Τριμελές Εφετείο αθώωσε την πρ. Δημ. Αρχή του Δήμου Παμβώτιδας για τη μη χορήγηση νέων αδειών ίδρυσης πτηνοτροφείων.

   Την Παρασκευή ( 8/7/2011), ύστερα από δίκη δύο ημερών!  το  Τριμελές  Εφετείο   αθώωσε την παράταξή μας που ήταν κατηγορούμενη  για παράβαση καθήκοντος ,  επειδή   ανέστειλε τη  χορήγηση   αδειών   για την εγκατάσταση νέων πτηνοτροφικών  μονάδων στο Δήμο Παμβώτιδας μέχρι την ολοκλήρωση του Γ.Π.Σ., απόφασή μας την οποία είχε  υιοθετήσει μετέπειτα  και η πρώην  Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση απαγορεύοντας τη χορήγηση νέων αδειών ίδρυσης  πτηνοτροφείων στο λεκανοπέδιο μέχρι να γίνουν τα Γ.Π.Σ.
    Με αφορμή  την αθωωτική απόφαση και με σκοπό να συνεισφέρουμε στα αυτοτελώς προστατευτέα  αγαθά, που είναι το περιβάλλον και η δημόσια υγεία, δηλώνουμε ότι  για την παράταξή μας  δεν έχει καμιά σημασία το ότι χάσαμε  τις εκλογές το 2006, αλλά, αντίθετα, σημασία έχει η μικρή συνεισφορά μας  στην προστασία  του  βεβαρημένου περιβάλλοντος ,    στην προστασία της  Δημόσιας   Υγείας,  στην προστασία των ίδιων των πτηνοτρόφων καθώς και  στην διατήρηση της Αξίας της περιουσίας των δημοτών .
    Ευχόμαστε   η τοπική εξουσία και η νέα δημ. Αρχή, η οποία   έλαμψε με την απουσία της σε ένα τόσο σοβαρό θέμα που απασχολεί το σύνολο του λεκανοπεδίου , να την  αξιοποιήσει  και να την ενσωματώσει  στο Ρυθμιστικό, για να πάψει πλέον η σύγκρουση συμφερόντων,  ώστε να καταστεί το λεκανοπέδιο   βιώσιμο.
 Όλοι αγωνιζόμαστε για την προστασία των παραπάνω αγαθών  με τη διαφορά ότι κάποιοι στέκονται μπροστά σε μια κάμερα εκτοξεύοντας  απειλές και άλλα γνωστά κλισέ, ενώ  εμείς  κάναμε  τη ρήξη  στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
   Ως παράταξη  περάσαμε μια δοκιμασία τόσο οι ίδιοι όσο και οι οικογένειές μας με τις απειλές  και τις συκοφαντίες που εκτοξεύονταν τόσο από την προηγούμενη δημ. αρχή όσο και από τους θιγόμενους πτηνοτρόφους, και για το λόγο αυτό θα συζητήσουμε την παραπέρα στάση μας .
   Κλείνοντας , θα ήθελα να ευχαριστήσω  όλους , όσους ενεργά  μας συμπαραστάθηκαν στον αγώνα μας,  όπως είναι  οι αυτόκλητοι μάρτυρες υπεράσπισης κ.κ. Σαϊνης πρώην πρόεδρος του Φορέα Λίμνης, Μιλτ. Μπούκας, εκπρόσωπος οικολόγων, Τσόδουλος  κάτοικος Χαροκοπίου  καθώς και  οι  δικηγόροι  κ.κ. Σπανός και  Κάντζιος  ,όχι γιατί  υπερασπίστηκαν εμάς ως άτομα,   αλλά γιατί υπερασπίστηκαν, χωρίς  μεγαλοστομίες   και ανέξοδη διατύπωση καλών  προθέσεων, τα δημόσια αγαθά της  υγείας και του περιβάλλοντος.
   Τέλος , ας αναρωτηθούμε ποιοι σήμερα παραμένουν απολογούμενοι και υπόλογοι  για τα όσα κακά έφεραν στο τόπο μας  αφού σιγά- σιγά και όσο περνάει  ο καιρός θα γίνονται πλέον ορατά σε όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου