Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Αλέκος Καχριμάνης: «δεν είδα από τα μάτια, είδα από τα φρύδια»



 Την διαπίστωση αυτή του κ. Περιφερειάρχη , πρωτοκλασάτου στελέχους της Ν.Δ. δεν υιοθέτησε  η ΝΟΔΕ Ιωαννίνων, η οποία μέσω του αγροτικού της τομέα, καταλογίζει ευθύνες στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και θεωρεί άνευ περιεχομένου τις υποσχέσεις για ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.
Στην ανακοίνωση μεταξύ άλλων τονίζει:
« Οι κτηνοτρόφοι και οι πτηνοτρόφοι στενάζουν από την υψηλή φορολόγηση, από τις υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και την μείωση των τιμών τους, γεγονός που μειώνει δραματικά τα εισοδήματά τους οδηγώντας τους στην εξαθλίωση. Οι μεταποιητικές μονάδες του αγροτοδιατροφικού χώρου χτυπιούνται ανελέητα από τους φόρους, τις αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές, από την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά και από την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ύφεση, οδηγώντας τες στο κλείσιμο.
Κύριε υπουργέ, εδώ στην Ήπειρο σε μια από τις πιο φτωχές περιοχές της Ευρώπης, σε μια περιοχή που βασίζεται κατά μεγάλο ποσοστό στον πρωτογενή τομέα, σας ζητάμε να θέσετε τον δάκτυλον επί τον τύπον των ήλων - γιατί πραγματικά είναι σταυρωμένοι οι αγρότες μας και φανερές οι πληγές τους - και να προσπαθήσετε να δώσετε λύσεις. Να προσπαθήσετε να στηρίξετε με κάθε τρόπο τον πρωτογενή τομέα.»
  Την ημερίδα χαιρέτισε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος απέδωσε τα εύσημα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για τις προσπάθειές του στην κατεύθυνση της επίλυσης των προβλημάτων των αγροτών και των κτηνοτρόφων.
   Ο κ. Καχριμάνης, παρά το γεγονός ότι προέρχεται από διαφορετικό πολιτικό χώρο, με την παροιμία, «δεν είδα από τα μάτια, είδα από τα φρύδια», ευχαρίστησε τον Βαγγέλη Αποστόλου και είπε: «Εσείς λύσατε τα προβλήματα, τα οποία άλλοι ούτε τα καταλάβαιναν».
  Υ/Γ. Βλέπετε και οι δικοί μας, δεν μας  καταλαβαίνουν κ. Περιφερειάρχη, και μετά σου λένε ότι αλλάζει το πολιτικό τοπίο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου