Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!



         Στον περιφραγμένο  χώρο του αεροδρομίου στο Κατσικά  που βρίσκονται τα ΤΟΛ  για τους παλιννοστούντες ,  βόσκει   και σταβλίζεται  αγέλη  βοοειδών   , ενώ δίπλα στον προσφυγικό καταυλισμό με  ματωμένη καρδιά    και με πίκρα  στις   ανέτοιμες σκηνές ,στοιβάζονται  προσφυγόπουλα ,  ευπαθή άτομα και υψηλού  επιπέδου  οικογένειες.
    Αληθινό;  Και όμως αληθινό!!!  
   Αφορμή  για την επιτόπιο  αυτή  επίσκεψη  στάθηκε  το δημοσίευμα του ΠΡΩΪΝΟΥ  ΛΟΓΟΥ  με τον τίτλο   « ΕΙΚΟΝΑ  ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ»
     Ειδικότερα  το δημοσίευμα αναφέρει:    «Τοπικό κανάλι μας έδειξε εικόνες από το εσωτερικό των ΤΟΛ στον Κατσικά! Καλά, τι έχουν μαζέψει εκεί μέσα και γιατί δεν τα καταστρέφουν; Παμπάλαιοι υπολογιστές, γραφεία και βιβλιοθήκες που δεν πρόκειται ποτέ να χρησιμοποιηθούν, σακούλες με ρούχα, σουμιέδες και παλιά στρώματα και σκονισμένα αρχεία δημοσίων υπηρεσιών! Αλήθεια, μπορεί να βρει εκεί μια υπηρεσία έγγραφα που θα της χρειαστούν; Στην εποχή της μηχανοργάνωσης αυτά τι τα θέλουν; Θα μπορούσαν αυτοί οι χώροι ακόμη και για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες. Πιο κατάλληλοι θα ήταν με πρόχειρα χωρίσματα από τις σκηνές στο αμμοχάλικο…Θ.»
   Θεωρώ πως κανείς δεν μπορεί να απορρίψει και να μην υιοθετήσει το τόσο μικρό αλλά μεστό δημοσίευμα .   Προς   ενίσχυση των όσων αποκαλύπτει ο συντάκτης  έρχομαι να προσθέσω,  ότι τη διαχείριση των ΤΟΛ   και του  περιφραγμένου χώρου  έχει στην πλειονότητα η Περιφερειακή Αρχή της Ηπείρου , η οποία επιδεικνύει , τουλάχιστον φραστικά,  ευαισθησία…
  Τι αθλιότερο, ας  δικαιολογήσουν  την κατάσταση  οι αρμόδιοι  , στους οποίους  δηλώνουμε ότι είμαστε αλληλέγγυοι. 
  Το θέμα  θα έχει και συνέχεια  αν δεν τοποθετηθούν οι αρμόδιοι  και ειδικότερα  η Περιφερειακή Αρχή  που εμπλέκεται στην  παραχώρηση του χώρου  βόσκησης και σταβλισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου