Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Μπροστά μόνο με νέες δημοτικές δυνάμεις.



     Είναι  γνωστό  πως η  Χώρα μας περνάει τα τελευταία χρόνια   όχι μόνο  οικονομική αλλά  και  πολιτική κρίση.  Άλλωστε, η οικονομική  κρίση είναι  πρωτίστως  απόρροια της  πολιτικής που ασκήθηκε τα τελευταία τριάντα χρόνια .  Ιδιαίτερη αναφορά στα  σφάλματα  των πολιτικών κομμάτων αλλά και του πολιτικού προσωπικού , περιττεύει και θα έλεγα κουράζει.
    Σε ολόκληρη τη  Χώρα, από τη μία άκρη στην άλλη, κυριαρχεί μία  βαθιά έλλειψη πίστης για το μέλλον, η οποία  οδηγεί σε πλήρη απραξία στο παρόν. Οι άνθρωποι έχουν παραλύσει από την αβεβαιότητα και το φόβο, οι επιχειρηματίες δεν επενδύουν, οι νέοι  επιστήμονες σχεδιάζουν την αναχώρηση για άλλες χώρες  με φορτίο το στίγμα του  αναξιόπιστου Έλληνα , οι  καταστηματάρχες δεν αποθηκεύουν και οι φορολογούμενοι αδυνατούν να πληρώσουν τους δυσβάστακτους φόρους κλπ.
  Οι πολιτικές δηλώσεις και οι συζητήσεις στη Βουλή, αντί να αποπνέουν  αισιοδοξία  και ελπίδα,  βυθίζουν  τους πολίτες  σε απογοήτευση  και απελπισία.  Οι εξαιρέσεις,  που πάντα υπάρχουν , είναι λίγες , αλλά  και   ασυντόνιστες  και έντονα προβληματισμένες.   
    Δυστυχώς ,  στους πυλώνες άσκησης της εξουσίας  απουσιάζει η  δικαιοσύνη.      Αντ’ αυτής  οι πολιτικοί  είναι τόσο απασχολημένοι με τον προσωπικό τους αγώνα για εξουσία , ώστε να αδιαφορούν προκλητικά   για  την   οικονομική πολιτική και την άσκηση χρηστής διοίκησης. Τέτοια φαινόμενα  αμοραλαισμού  παρατηρούνται  και στο δήμο μας, σύμφωνα  με όσα λέγονται , πράττονται και καταγγέλλονται στις δημοτικές συνεδριάσεις.
     Το ερώτημα λοιπόν που πλανάται εδώ και καιρό σε πολλούς εχέφρονες  πολίτες   είναι: πώς είναι δυνατόν, έπειτα από  τέτοια  διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων της πόλης μας ,  να μην έχουν αντιδράσει  δημοτικά στελέχη εγνωσμένου κύρους και ήθους  και να μην έχουν ανακύψει  νέες πολιτικές δυνάμεις που θα τραβήξουν το Δήμο   μακριά από την περιδίνηση  της επικείμενης χρεοκοπίας  στην οποία έχει εισέλθει;
   Οι  πρόσφατες  δηλώσεις  ,τόσο πρόωρα , των  ίδιων μονομάχων ότι θα είναι ξανά υποψήφιοι για το αξίωμα  του δημάρχου Ιωαννίνων, αποσκοπούν μάλλον  στο να  προλάβουν τις όποιες  αμφισβητήσεις  ακούγονται και στο να σταθεροποιήσουν την υποψηφιότητά τους στην εξουσία.   Γι΄αυτό, για να υπάρξει  προοπτική και ελπίδα  για το μέλλον του Δήμου μας,  είναι επιτακτική ανάγκη  να εμφανιστούν  νέες  δημοτικές  δυνάμεις , ηθικές, εργατικές   και αδιάφθορες που θα πάρουν στα  χέρια τους  τις τύχες του Δήμου  και  θα τον οδηγήσουν  μπροστά.  Αν δεν υπάρξει  ανανέωση , τότε   το μέλλον του δήμου  μας είναι προδιαγεγραμμένο.   Αν δεν υπάρξει το όνειρο και η προσπάθεια, τότε θα  επέλθει ο θάνατος.   Άλλωστε, οι δύο τετραετίες  στο ίδιο  αξίωμα , είναι αρκετές για την ολοκλήρωση του έργου τους. Κάθε άλλη προσπάθεια  άσκησης εξουσίας οδηγεί  όχι μόνο σε ενίσχυση του  δημαρχοκεντρικού μοντέλου αλλά και σε  συμπεριφορές οπουρτονιστικές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου