Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Ποιοι Δήμαρχοι αντιδρούν στο Παρατηρητήριο;



   Με  Πράξη  Νομοθετικού Περιεχομένου  που δημοσιευθηκε στο Φ.Ε.Κ (τ.α. αρ. φ. 228/18-11-2012)  συνιστάται στο Υπουργείο Εσωτερικών Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ με σκοπό τη συνεχή παρακολούθηση σε μηνιαία βάση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού των ΟΤΑ και με στόχο  την  επίτευξη ισοσκελισμένων προϋπολογισμών σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ισχύουσα δημοσιονομική νομοθεσία.
   Μάλιστα, τυχόν υπερβάσεις και στρεβλώσεις  θα διορθώνονται  υποχρεωτικά  με την  επιβολή  τοπικών φόρων και τη λήψη μέτρων, όπως  είναι  οι υποχρεωτικές μετατάξεις και οι  πληρωμές  μόνο των μισθών.
    Δεν θα μπούμε  στις λεπτομέρειες  εφαρμογής των διατάξεων  , όμως δεν μπορεί να μην απαντήσουν  οι Δήμαρχοι  στο ερώτημα που ανακύπτει : - Ποιοι  δήμαρχοι αντιδρούν στο Παρατηρητήριο;
- Αυτοί  που είναι ανίκανοι να εκτελέσουν τον Προϋπολογισμό;
 - Αυτοί που χρησιμοποιούσαν  τους προϋπολογισμούς  για ρουσφέτια χρεώνοντας  τους δημότες; 
 - Αυτοί που θέλουν να αποκρύψουν την κακοδιαχείρισή τους με συνέπεια τη διόγκωση του χρέους  για δάνεια μη επενδυτικά;
   Μήπως ανάμεσα σ΄ αυτούς  συγκαταλέγεται  κι ο  Δήμος  μας  με τις απ΄ευθείας αναθέσεις , με τους αστείους ισχυρισμούς περί εθελοντών πολιτών αλλά   και με τις αναπάντητες  καταγγελίες  που εξαπέλυσε  ο κ. Τσουμάνης αναφορικά με την  αυξομείωση του κόστους λειτουργίας των ΚΑΠΗ από 789.000 ευρώ έως 6.150.000 ευρώ, του κόστους των συσσιτίων από 300.000 ευρώ τη μία χρονιά σε 1.151.143 ευρώ την άλλη;
Υ/Γ: Με την εφαρμογή του μνημονίου μάλλον σηματοδοτείται το τέλος του πολιτικαντισμού και η αρχή της συγκρότησης του δημοκρατικού  δήμου  και της  κοινωνίας των πολιτών προς την κατεύθυνση  της συγκρότησης ενός βιώσιμου δήμου  και μιας δίκαιης τοπικής κοινωνικής οργάνωσης.
( Μου διέφυγε, ίσως να είναι αναγκαία και η συνεισφορά  του αντ/ρχου επί της δημοτικής τάξης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου