Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΔΗΜ. ΑΡΧΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: Νωρίς ξεκίνημα χαμένοι αγώνες…




      Το ρόλο του ¨Καρχιμάκη¨ της παράταξής  του  ανέθεσε ο Δήμαρχος κ. Φίλιος  στον παραιτηθέντα  αντιδήμαρχο   κ. Θεμελή .   Κατ΄αρχάς   οφείλουμε να    του ευχηθούμε να πετύχει  και να μην  έχει  την τύχη  του πρώην Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ  και ελεγχόμενου σήμερα  από το ΣΔΟΕ  κ. Καρχιμάκη .
     Ερμηνεύοντας όμως την παραίτησή  του από την αντιδημαρχία   και την ανάληψη  της Γραμματείας  της  παράταξης, θα μπορούσε να πει κανείς  ότι  παίρνει οργανωτική μορφή  το Δημοτικό ¨Διευθυντήριο¨,  μια και ο κ. Θεμελής με την ¨αφωνία¨ του πίσω από τις κουρτίνες σχεδίαζε  τη  δημοτική παράταξη «Ενότητα  Πολιτών» του κ. Φίλιου.
    Αναλαμβάνοντας το αξίωμα   σημείωσε μάλιστα  ότι:   «Ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα άλμα γρηγορότερο από τη φθορά»   και συμπλήρωσε πως η Δημοτική Αρχή δεν κρύβει κανένα από τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζει ούτε στοχεύει σε κανενός είδους κουκούλωμα.
     Ακριβώς εκεί  βρίσκεται και ο στόχος  του¨ οραματιστή¨ κ. Θεμελή.  Να ελέγξει  οργανωτικά την παράταξη  και  να τη  χειραγωγήσει, μια και ο ίδιος  αδυνατεί να κάνει άλματα , αδυνατεί να παραγάγει  έργο και  αποσιωπά τις δικές του παραλείψεις και τις  δικές του αρρυθμίες.
    Ο ίδιος μάλιστα χαρακτήρισε την παράταξη ως γραμμή επικοινωνίας μεταξύ του πολίτη και της Δημοτικής Αρχής  και απέκρυψε το βαθύτερο στόχο  της προσωπικής ιεράρχησης και του ελέγχου των πολιτικών  οργάνων του Δήμου που ασκούν  εξουσία .
 Η επανεκκίνηση της «Ενότητας Πολιτών»  πολύ φοβάμαι , αν δεν προσεχθεί, θα είναι θνησιγενής,  γιατί η ανεπάρκεια  του κ. Θεμελή   κατά τη διετία  είναι πλέον  διαπιστωμένη  και  μυρίζει ¨πτωμαΐνη ¨
     Αναφερόμενοι  στα έργα και τις ημέρες του  κατά τη διετία που πέρασε, οφείλει  να ενημερώσει τους πολίτες για τις  μη κατεδαφίσεις  των παράνομων  κατασκευών   των υγειονομικών καταστημάτων,  για το ύψος του παραγραφόμενου χρέους  επί των ημερών που είχε την ευθύνη,   να δημοσιοποιήσει   τα ονόματα των μεγάλων χρεοφειλετών της ΔΕΥΑΙ, να μας ενημερώσει  για τις τυχόν εκκρεμότητες  σε ερωτήματα  δημοτών  ( στον γράφοντα , για παράδειγμα ,εκκρεμούν αναπάντητα ερωτήματα της αρμοδιότητάς του) , για τη νομιμοποίηση και τακτοποίηση αυθαιρέτων κτισμάτων κλπ.
  Θέλω να πιστεύω ότι ως  ευαίσθητο δημόσιο πρόσωπο και  ανεπαρκές  για τα καθήκοντα του αντιδημάρχου να   ακολούθησε  τη ρήση του Καρόλου Β   : Τα λόγια μου είναι δικά μου και οι πράξεις μου των υπουργών μου.
      Η  δημ. αρχή  έχει αξιόλογα πρόσωπα  με ήθος  και ιστορία και   θα   συνεχίσουν να ελέγχουν  το Δημοτικό   ¨Διευθυντήριο¨  το οποίο μετά  την  απόφαση του Δημάρχου προσωποποιείται.
Υ/Γ : Να μην ξεχάσω να του υπενθυμίσω ότι ο κ. Φίλιος  συχνά πυκνά αναφέρεται στην 13η αυτοδιοικητική παράταξη  του Δήμου Παμβώτιδας της οποίας ήμουν επικεφαλής  και κατόπιν αυτού οφείλει ή να με καλέσει  στην παράταξη  ή να   δικαιολογήσει  τον αποκλεισμό μου.
kranasg.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου