Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Μεγαλοκαταθέτες εβραϊκής καταγωγής , μεγαλογιατροί κλπ τα ευρήματα της λίστας Λαγκάρντ



  Με βάση δημοσίευμα  του Κυριακάτικου Βήματος (14/10/12), από τα πρώτα στοιχεία που έχουν εντοπιστεί φαίνεται ότι οι καταθέσεις των πρώτων 30 προσώπων της λίστας υπερβαίνουν το ποσό του 1,2 δισ. ευρώ. Οι καταθέσεις σε μία μόνο τράπεζα της Ελβετίας, την HSBC, μετά το 2002 είναι μεγάλες και τα μεγαλύτερα ποσά κατίθενται από το 2005-2008.
    Από την πρώτη έρευνα μεταξύ των μεγαλοκαταθετών έχουν εντοπιστεί έμποροι χρυσού, πολλοί από τους οποίους εμφανίζονται να είναι εβραϊκής καταγωγής. Ιδιαίτερα μεγάλα ποσά ανήκουν σε αντιπροσώπους πολυεθνικών στη χώρα μας, σε μεγαλογιατρούς καθώς και σε αντιπροσώπους φαρμακευτικών εταιρειών. Εφοπλιστές, καπετάνιοι, εργολάβοι και κατασκευαστές κτιρίων ερευνώνται από το ΣΔΟΕ, για να διαπιστωθεί αν είναι δικαιούχοι οι ίδιοι των μυθικών ποσών που έχουν κατατεθεί σε τράπεζες του εξωτερικού ή πίσω τους κρύβονται άλλα πρόσωπα και ιδιαίτερα, αν υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα.
     Το  ΣΔΟΕ κατόρθωσε να «σπάσει» τους κωδικούς στους οποίους είναι κατατεθειμένα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, ενώ υπάρχουν και τα πρώτα αποτελέσματα για τους μεγαλοφοροφυγάδες, οι οποίοι σύντομα θα αντιμετωπίσουν διώξεις για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
ΣΧΟΛΙΟ
     Ο έλεγχος ,  εφόσον ολοκληρωθεί , από τη μια  θα λύσει  ένα μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού προβλήματος,  και από την άλλη   θα στείλει ένα μήνυμα  σε όσους  ¨καλούς  Σαμαρείτες¨  συμπάσχουν δήθεν για  το λαό , να σταματήσουν να ζητούν  την εκπροσώπησή τους  στην κοινωνική και πολιτική ζωή του τόπου μας.
kranasg.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου