Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

ΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ



ΜΑΣΣΑ   ΛΑΣ
   Σε δημοσιεύματα   των τοπικών ΜΜΕ γίνεται αναφορά  στην απόφαση της Οικ. Επιτροπής  του Δήμου Ιωαννιτών σε σχέση με την  ανάδειξη   αναδόχου για το έργο αποχέτευσης της Πεδινής ,προϋπολογισμού 5.300.000,00€.
   Σύμφωνα με αυτά η Οικ. Επιτροπή  με ψήφους  4 κατά και  5 υπέρ ,  απέρριψε την εισήγηση του αντιδημάρχου έργων Β.Μασσαλά για  επαναδημοπράτηση του έργου,  λόγω της μικρής έκπτωσης ποσοστού 12,67%.
   Στην συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής  η εισήγηση του κ. Μασσαλά δεν έπεισε τα μέλη της παράταξής του  με αποτέλεσμα, στην ψηφοφορία ,οι κ.κ. Θ.Μανταλόβας και Κ. Γκόγκος να συνταχτούν με τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης και   να κατακυρώσουν το έργο στον ανάδοχο με τη συμφερότερη  έκπτωση του 12,67 %  , συμπλέοντας και με τη  θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Δημοσίων  Έργων.
    Αξιοπερίεργη είναι η παρέμβαση του αρμόδιου αντιδημάρχου  κ. Μασσαλά   για  επαναδημοπράτηση του έργου ,λόγω   χαμηλού  - κατά την άποψή του -    ποσοστού έκπτωσης , χωρίς  ιδιαίτερη και ισχυρή  αιτιολογία,  μια και σε ανάλογα έργα από άλλους  δήμους  έχουν γίνει δεκτές  προσφορές με  το ίδιο ποσοστό  έκπτωσης .
Κατόπιν αυτού,  καλείται  ο  αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Μασσαλάς και ο Δήμαρχος κ. Φίλιος  να  δώσουν τις αιτιολογημένες απαντήσεις για την απώλεια της δεδηλωμένης , όταν, μάλιστα αυτή έχει να κάνει με θέματα διαφάνειας .  Οι πολίτες θέλουν να μάθουν πού οφείλεται αυτό το ρήγμα  της παράταξης και ποιοι είναι οι  ουσιαστικοί λόγοι  απόρριψης της μειοδοτικής προσφοράς   από τον  κ. Μασσαλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου